Hulp nodig? Bel ons:030 7900 219
De nummer 1 prijsinformatie site over stucwerk!

Gratis Stucadoor Offertes

Vergelijk 6 stucadoors in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 stucadoors

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 181 stucadoors in Nederland op Stucadoor-Weetjes.nl

Stucadoor prijzen

Stucadoor

Tijdens uw zoektocht naar een stucadoor is er een vraag die snel in uw opkomt: wat kost een stucadoor? U wilt immers weten of de prijzen van een stucadoor passen in uw budget. Lees snel verder voor de kosten van het laten stucen van uw muren of plafonds en ontdek hoe u kunt besparen op de stucadoor prijzen.

Wat kost een stucadoor?

Gaat u een nieuwbouwwoning betrekken of uw huidige woning een opknapbeurt geven, dan kunnen goed gestucte muren en plafonds niet ontbreken. Mooi stucwerk is de finishing touch voor iedere woning. Bent u op zoek naar een stucadoor en benieuwd naar de prijzen? Hieronder ziet u een indicatie van de kosten per m² voor het laten stucen van uw woning:

Dienst stucadoorGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 15
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 5 - € 23
Schuurwerk€ 15 - € 25
Raapwerk€ 15 - € 30

Heeft u muren met een oppervlakte van in totaal 150 m² die u graag wilt laten voorzien van een mooie laag spachtelputz? Stel uw stucadoor vraagt hier een tarief voor van € 16 per m², dan komt de prijs van spachtelputz uit op € 2.400 voor de gehele klus, inclusief materiaal, de loonkosten van de stucadoor en btw.

Exacte prijzen van een stucadoor

U heeft nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor het stucen van uw muren of plafonds. Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u de exacte prijzen voor uw klus weten? Hier komt u slechts op één manier achter: het aanvragen van offertes. Als u dit slim aanpakt, kunt u ook nog eens besparen op de kosten. Stucadoors hanteren namelijk verschillende prijzen. Wilt u zeker weten dat u uw stucwerk voor een scherp tarief laat aanbrengen? Vergelijk dan altijd meerdere prijzen voordat u met een stucadoor in zee gaat. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op de kosten voor het stucen. Wilt u besparen, maar heeft u geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het opvragen van offertes? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u de mogelijkheid om in één klap offertes aan te vragen van tot wel 6 betrouwbare stucadoors bij u in de buurt. De geheel gratis en vrijblijvende offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar en ontdek direct de stucadoor met de voordeligste prijzen.

Groot of klein oppervlak stucen

Heeft u meerdere wanden of plafonds die toe zijn aan een (nieuwe) laag stucwerk? Het lijkt wellicht logisch om deze klus op te splitsen en de kosten te verspreiden over een langere periode. Toch raden wij u aan om, als uw budget het toelaat, de klus in één keer uit te besteden. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijzen van het stucen per m². De stucadoor kan bij het stucen van een groot oppervlak een stuk efficiënter te werk gaan én extra kosten, zoals de huur van een steiger of de voorrijkosten, hoeft u slechts één keer te betalen. Laat u een groot oppervlak stucen, vergeet dan niet om een speciale prijs af te spreken met uw stucadoor. De stucadoor is bij een grote klus vaak bereid om een korting te geven.

Laat u een klein oppervlak stucen? Dan rekenen stucadoors vaak een starttarief om alle kosten te dekken. Dit starttarief wordt vaak gehanteerd bij oppervlaktes onder de 30 m² en ligt gemiddeld tussen de € 290 en € 320.

Wanden of plafond stucen: het prijsverschil

De exacte prijs voor het stucen van een woning verschilt per situatie. De prijs van de stucadoor hangt namelijk af van talloze factoren. Welk soort stucwerk kiest u, welk tarief rekent uw stucadoor en welk oppervlak laat u stucen? Laat u een grote en rechte wand in uw woonkamer voorzien van spachtelputz dan liggen de prijzen lager dan wanneer de stucadoor aan de slag moet in een kleine badkamer met veel hoekjes, deurposten en kozijnen die de klus vertragen. Ook een plafond is voor een stucadoor lastiger te bereiken, hierdoor liggen de prijzen voor het stucen van een plafond vaak iets hoger dan de prijzen voor het stucwerk op wanden.

Goedkoop stucen

Het voordeel van stucwerk is dat u de prijzen voor een groot deel zelf in de hand heeft. Natuurlijk heeft uw stucadoor een tarief waar u rekening mee moet houden en betaalt u een vast bedrag voor de materiaalkosten en btw, maar de grootste prijsfactor kiest u zelf. We hebben het over het soort stucwerk. De prijzen voor de verschillende soorten stucwerk lopen enorm uiteen. Wilt u een fraaie afwerking van uw muren of plafonds en tegelijk het prijskaartje zo laag mogelijk houden? Kies dan voor spackspuitwerk. Spackspuitwerk wordt met behulp van een spuitmachine aangebracht, waardoor de stucadoor bijzonder efficiënt te werk gaat. De klus is dan ook binnen een mum van tijd gepiept en dat tegen een lage prijs. De prijzen van spackspuiten beginnen al bij € 5 per m².

Spackspuitwerk is niet de enige vorm van stucwerk die u goedkoop kunt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor een sierpleister, zoals het populaire spachtelputz. De prijzen van spachtelputz beginnen bij € 12 per m². Hiervoor krijgt u sterk stucwerk dat met gemak jarenlang meegaat en u bent geen fortuin kwijt aan het stucen van uw woning.

Luxere vormen van stucwerk

U weet nu welke soorten stucwerk passen in een laag budget. Bent u bereid om wat meer geld te besteden aan het stucen van uw woning? Er zijn ook veel ‘luxere’ vormen van stucwerk waar u uit kunt kiezen. De prijzen van de stucadoor liggen een stuk hoger, maar hier krijgt u wel stucwerk met een unieke uitstraling voor terug. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tadelakt: Eén van de duurste vormen van stucwerk is tadelakt. Tadelakt is een Marokkaanse kalkpleister die direct zorgt voor een warme en marmerachtige uitstraling. Tadelakt wordt vaak gebruikt in badkamers, omdat het waterbestendig is en zorgt voor een rustgevende ‘hammam’ uitstraling. Doordat het aanbrengen van Tadelakt zeer arbeidsintensief is liggen de prijzen van dit stucwerk hoog, gemiddeld tussen de € 175 en € 225 per m².
 • Betonstuc: Bent u verliefd op de warme uitstraling van tadelakt, maar vindt u de prijzen te hoog? Dan is betonstuc een goed alternatief. Betonstuc is een waterdicht cementgebonden stucwerk die op verschillende manieren kan worden aangebracht. Een stoere en industriële betonlook behoort tot de mogelijkheden, maar door de betonstuc te voorzien van een gewreven afwerking, ook wel beton ciré genoemd, krijgt betonstuc een steenachtig uiterlijk en kan zelfs de uitstraling van tadelakt worden nagebootst. Betonstuc is een stuk eenvoudiger om aan te brengen en de prijzen van een stucadoor liggen dan ook lager, houd rekening met een prijs vanaf € 100 per m².

Betaal slechts 6% btw over de stucadoor kosten

Btw, we betalen het allemaal, maar worden er het liefst zo min mogelijk aan herinnerd. Gelukkig is er een speciale btw-regeling voor stucwerk, waardoor u een stuk voordeliger uit bent. Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21% btw, maar slechts 6%. Het lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten én de arbeidskosten van de stucadoor. Wilt u weten wat dit voor uw situatie betekent? Stel u laat sierpleister aanbrengen op uw wanden en uw stucadoor vraagt hiervoor een tarief van € 15 per m², exclusief btw. Bij wanden met een totale oppervlakte van 120 m² komt de prijs van de stucadoor uit op € 1.800. Tellen we daar 21% btw bij op, dan komt u uit op een totaalprijs van € 2.178. Is uw woning ouder dan 2 jaar en profiteert u van het lage btw-tarief, dan betaalt u slechts € 1.908 voor exact dezelfde klus. Profiteer van deze btw-verlaging en bespaar met gemak honderden euro’s op de prijzen van een stucadoor.

Let op: verwar deze btw-regeling niet met de btw-verlaging op het herstellen en renoveren van woningen. Met de laatste btw-verlaging kon u verschillende werkzaamheden aan uw woning laten verrichten en slechts 6% btw betalen over de arbeidskosten. Deze btw-regeling liep af op 1 juli 2015. Het lage btw-tarief op stucwerk is een andere regeling en blijft, ook na 1 juli 2015, geldig.

Uw stucwerk voordelig uitbesteden

Stucwerk is geen klus die u graag zelf wilt doen. Het is specialistisch werk dat de juiste kennis, materialen en ervaring vraagt. Een behoorlijke dosis kracht en uithoudingsvermogen is daarnaast vereist om het stucwerk aan te brengen in een hoog tempo. Werkt u te langzaam? Stucwerk droogt snel en het risico op zichtbare aanzet op uw muren is groot. Kortom, een pittige klus, zelfs voor een ervaren doe-het-zelver. Wilt u gegarandeerd het mooiste eindresultaat? Laat de klus dan over aan een professionele stucadoor. Gelukkig zijn er manieren waarmee u kunt besparen op de prijzen van een stucadoor, zodat u niet de hoofdprijs betaalt.

Waarschijnlijk zijn er tientallen stucadoors in uw regio die uw klus perfect kunnen uitvoeren. Al deze stucadoors willen graag aan de slag in uw woning. Maak verstandig gebruik van deze concurrentie en kijk rustig welke stucadoor u het beste prijsaanbod doet. Binnen een mum van tijd de prijzen van tot wel 6 stucadoors in uw omgeving ontvangen? Vul gratis en vrijblijvend onze offerteaanvraag in en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van ervaren stucadoors al in huis. Zo ziet u direct welke stucadoor u de scherpste prijzen biedt.

 • Danny

  De gemiddelde gerenommeerde stucadoor rekent tussen de 20a 25 euro per meter, er zijn wel stucadoorsbedrijven die weinig werk hebben die het voor minder doen, maar een goede stucadoor heeft het werk voor het uitkiezen, en zal het zeker niet voor deze prijzen komen.

  Gr. Danny

 • Marianne

  Ik vind het belangrijk dat er na afloop geen rommel meer ligt. Met andere woorden: een stucadoor, die zijn troep opruimt en na afloop gemorst materiaal opruimt. Daar lees ik niets over. Zou ook in de offerte opgenomen moeten worden.

 • Frank

  Beste Marianne,

  in dit artikel hebben we het alleen over de prijzen van het stucwerk zelf.

  Natuurlijk kunt u van een stucadoor verwachten dat hij uw huis netjes achterlaat en de afvoer van afvalmateriaal staat dan ook doorgaans op de offerte van uw stucadoor.

 • Yperen

  Dank voor deze informatie. Is de prijsindicatie met of zonder BTW en geldt de 6% regeling?
  Dank voor uw reactie!

 • Frank

  Beste Yperen,

  deze prijzen zijn inclusief BTW.

  We houden een BTW-tarief van 19% aan, omdat de regeling voor lagere BTW tijdelijk is. U kunt nog tot juli 2011 gebruik maken van het BTW-tarief van 6% voor de arbeidsuren van uw stucadoor.

 • Anny

  Beste Frank,
  19% BTW is alleen voor huizen die jonger zijn dan 2 jaar. Oudere huizen vallen permanent onder het lage BTW-tarief van 6% (materiaal en arbeid).

 • andre

  Danny, jij snapt het, echt niet voor minder ik moet kei hard werken en dan wil ik ook goed beloond worden, laat ze maar lekker voor niets het bed uit komen.
  Ik heb werk in overvloed. Recessie wat is dat.
  gr andre

 • Rian

  als ik nou een huis heb van intotaal ongv 900 M2 en je vraagt 11 euro p m2 dan kom je op een best heel hoof bedrag uit. is dat rieel? of bereken ik dat nou helemaal verkeerd.

  Gr, Rian

 • Frank

  Beste Rian,

  bedoel je 900m2 aan muuroppervlak?

  De prijs van een stucadoor is inderdaad afhankelijk van het aantal m2 dat er gestuct wordt. Als u veel werk wilt laten doen, kost dat meer.

  Vaak wordt er gekozen om niet het hele huis in één keer te laten stucen.

 • D

  Vraagje: ze noemen het volgens mij wel boerenstuc. Hoe kan ik dat het beste glad krijgen? stuc of verwijderen, en wie weet in de omgeving van Deventer een goed niet al te dure stucadoor?

 • Joan – Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste D,

  Als ik je goed begrijp dan bedoel je een grove sierpleister, zoals granol. Glad krijgen kan prima met een nieuwe laag stucwerk. Een voordelige stucadoor bij jou in de buurt kun je vinden door meerdere offertes op te vragen en de prijzen te vergelijken. Dit kan via http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html

 • Annelies

  Hallo, wat is een redelijke m2 prijs voor buiten stucwerk? Geisoleerd en al? Of waar kan ik die prijzen vinden?
  Alvast bedankt,

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Annelies,
  De prijs van buitenstucwerk is gemiddeld €20 per m2. Dat is excl. isolatie. De prijs van het stucwerk hangt met een aantal factoren samen, denk aan de kwaliteit van de ondergrond, het aantal hoeken van de muur en het soort pleisterwerk wat je kiest. Als je voor gevelisolatie kiest, dan is vaak ook het verlaagde btw-tarief (6%) van toepassing. Daarnaast is het verstandig om te kijken of er lokale subsidies voor gevelisolatie zijn.

  Als je precies wilt weten wat de kosten van het stucwerk zijn, dan kun je vrijblijvend en gratis in een keer 6 offertes van stucadoorbedrijven bij jou in de buurt opvragen. Hierdoor kun je de prijzen heel concreet vergelijken: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html

 • Lia

  wie weet een goeie en goedkope stucadoor omgeving Venlo. Het stucen van de hal en vide. Is granol en schoonmetselwerk. totaal ongeveer 900 m2.

 • Lia

  Sorry het bericht van Lia is ongeveer 90 m2.

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Lia,
  Bij Stucadoor-Weetjes kun je kosteloos en vrijblijvend in een keer 6 offertes van stucadoorbedrijven bij jou in de buurt opvragen voor het stucen van de hal en de vide. Hierdoor kun je de beste prijs kiezen. Gebruik hiervoor ons offerteformulier: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html
  Succes!

 • Danny

  De materialen van buiten stucwerk kost al meer dan 20 euro per vierkante meter.
  zo een 30 euro +- zal alleen het materiaal kosten dient 2 laags met gitex zal een goed stucadoorsbedrijf tussen de 80a 100 euro per vierkante meter rekenen :-)

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Danny,
  Bedankt voor je aanvullende prijsindicatie. De kosten hangen samen met verschillende factoren: is er bestaand stucwerk, gaat het om een rechte muur, wat wordt de laagdikte, moet er isolatie bij? Een gemiddelde prijs noemen is daardoor soms lastig. Als er elastish wapeningsweefsel (zoals Gitex) wordt gebruikt, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Voor de situatie die je schetst, zal de prijs dus inderdaad hoger uitvallen.

 • jan kees

  welke gipsplaten zijn het beste voor een te stucadoren plafond?,12,5mm platen met afgeschuinde kanten of 9,5mm dikke platen met een ronde kant?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Jan Kees,
  Voor het stucen van een plafond worden vaak speciale stucplaten gebruikt van 9 mm dik. Op deze stucplaten hecht stucwerk goed. De platen zijn vaak wat smaller en korter dan platen voor wanden en hierdoor handzamer voor het plafond. De stucplaten hebben een ronde zijkant, omdat dit een geleidelijke overgang geeft in het stucwerk.

 • fre

  moet een plafond dat door middel van spackspuiten glad gestuct wordt nog gewit worden? zoja krijg je met rollen dan een mooi resultaat of is airless beter.

  kun je met 10cm brede gipsplaat een betrouwbare platte lijst opplafond maken?(lees;valt het niet naar beneden…)

  bvd

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Fre,
  Spackspuiten wordt vaak direct in de gewenste kleur gedaan. Het voordeel hiervan is dat kleine beschadigingen die daarna eventueel ontstaan, geen kleurverschil geven. Wel is het iets duurder dan wit spackwerk. Omdat spackwerk een structuur heeft, heeft airless overschilderen vaak de voorkeur boven rollen.

  Een sierlijst op het plafond kan een stucadoor maken met stuc en een stalen trip of met profielen van gipskarton, kunststof of piepschuim. Over een gipsplaat in stroken zagen; een gipsplaat is vrij zwaar en niet flexibel genoeg om netjes te zagen, met een rafelig of gebroken resultaat. Je kunt een aantal offertes opvragen voor zowel het spackspuiten als het aanbrengen van de lijsten: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html Dan weet je wat wat het zou kosten om beide klussen uit te besteden.

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Afgelopen week kregen wij twee keer een vraag over glad stucwerk: is glad stucwerk direct overschilderbaar? Het antwoord op deze vraag:
  De definitie van “glad pleisterwerk” hangt met de afwerking die gekozen wordt. Behang vraagt natuurlijk om een andere gladheid, dan schilderwerk. Als je afgesproken hebt dat de muur schilderklaar wordt opgeleverd, dan mag je er vanuit gaan dat schuren en bijwerken niet nodig is (een enkele korrel daar gelaten).

 • Pieter

  Beste Frank,

  zijn de genoemde prijzen inclusief materiaal ?

  Hartelijke groet
  Pieter

 • Bob’s Elektrabus

  jammer genoeg lijkt het erop dat goed werk achteraf belangrijk wordt…..dan volgt de prijsdiscussie.

 • Bob’s Elektrabus

  Als je een gangbare prijs betaald mag je toch wat service verwachten….? HET probleem van goedkope werkers…….

 • Bob’s Elektrabus

  Kwaliteit mag wat kosten….al denkt de klant daar jammer genoeg vaak anders overs lijkt het……

 • Joep

  Hallo,
  wij hebben onlangs ons huis laten stuccen, en hebben gevraagd voor glad pleisterwerk zodat alle wanden en plafonds er strak komen uit te zien en dat we dit dan gaan texen.
  nu is de stucadoor klaar en het is gewoon niet strak.
  er zitten bobbels op kuilen in en overal oneffenheden.
  We hebben hem terug laten komen en hij heeft hier en daar nog wat bijgesmeerd maar het is gewoon niet strak.
  hij zegt nu dat het behangklaar is en dat er eigenlijk nog een laagje op zou moeten. terwijl afgesproken is dat hij het helemaal strak zou opleveren. Dus hebben we gevraagd er dat laagje nog overheen te doen zodat het netjes strak word.
  Hij geeft aan hier geen tijd voor te hebben en zegd dat het zo afgesproken was.
  We hebben inmiddels al betaald en het is eigenlijk nog niet goed.

  Wat moeten we hiermee doen?

  Met vriendelijke groet, Joep

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Joep,
  Als het stucwerk behangklaar opgeleverd wordt, dan mogen er nog oneffenheden in zitten. Daar zie je na het aanbrengen van behang immers niets meer van. Als het stucwerk sausklaar opgeleverd wordt, dan moet het stucwerk klaar zijn om te sausen. Even een paar korreltjes of een randje in de buurt van een hoek schuren valt binnen de marge, maar kuilen en bobbels niet.

  Het is verstandig om de offerte van de stucadoor te controleren. Vaak staat daarin omschreven wat de afspraken zijn. Als er in de offerte opgenomen is dat er sausklaar stucwerk is afgesproken, dan moet de stucadoor nog even terug komen. Ook een mondelinge afspraak is rechtsgeldig, maar dat is uiteindelijk moeilijker te bewijzen.

 • marcel

  ik ziet hier dat ene joan wel veel reageerd maar de prijzen behoorlijk onderschat .zo spreekt hij ook over ,, als er gitex gaas wordt gebruikt,, 1 ding met buitengevel isolatie gebruik je altijd gitex .Joan als je reageerd doet dan aub eerst onderzoek .

 • Boudewijn

  Hoe berekend een stukadoor het te stuken aantal m²? Ik heb een stukadoor over de vloer gehad die heeft aangegeven ook de volledige m² te rekenen van een muur incl. De volledige raam m2ers.
  Nu vind ik dit persoonlijk behoorlijk snel geld verdienen. Dit scheelt namelijk 80m2 oppervlakte incl of excl raampartijen.
  En hoe zit dit met de doorgebroken muren van mijn open keuken? Hier zit nog een steunbalk die is afgedekt en ook gestuct moet worden.
  Mijn stukadoor geeft aan dat hij ook deze muur volledig berekend ivm het zetten van hoekprofielen. Dit gaf hij tevens als reden aan om de raampartijenen volledig mee te berekenen.
  Mijn vragen, wat is jullie mening en ervaring hiermee en hierover?

 • Jeroen

  Als het een goedkope stucadoor is zal hij alles berekenen. (hij moet het toch ergens op verdienen) neem je een goede stucadoor zal hij daar rekening mee houden. Wij hebben ons oude pand in Leiden laten doen, de stucadoor na 2 dagen weggestuurd, daarna een echt bedrijf gebeld, wat een verschil!!
  Goedkoop is duurkoop, wij waren super blij met deze keuze.

 • Jeroen

  zie mijn stukje text onder die van jou, zo is het bij ons gegaan.

 • boudewijn

  Hi Jeroen,
  Ik heb in mijn ogen juist gekozen voor een wat duurdere stukadoor (16euro per m2 voor de muur en 18 p/m2 plafond). 5jaar garantie en aangsloten bij branche vereniging. Daarom sta ik er een beetje van te kijken dat hij op deze manier zijn prijs berekend. Dit scheelt in ons geval namelijk 80m2, wat wij meer moeten betalen in het slechtse geval…

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Boudewijn,
  Vaak rekent de stucadoor met een gemiddelde prijs per m2 voor het totale oppervlak incl. openingen. Dit rekent voor een stucadoor makkelijk en snel. Het stucen van details, zoals hoeken, kost meer tijd en materiaal en dus meer geld. Onder aan de streep komt dit gemiddeld overeen met de “extra” m2 voor de openingen.

  Soms worden openingen in een muur van het te stucen oppervlak afgetrokken, bijvoorbeeld als er veel of grote openingen zijn. Je ziet dan een aparte post voor het stucen van lastige details. In dat geval stopt de stucadoor meer tijd in het specificeren van de offerte.

  80 m2 klinkt als een groot oppervlak aan openingen. Je kunt de stucadoor in dit geval vragen om de twee posten te splitsen: aantal m2 en extra kosten voor details en materiaal.

 • Jeroen

  Hoi Boudewijn,

  Wij zaten op 20 euro per m2, voor wanden en plafonds. Zo zie je, dat je dus voordeliger uit bent met 20,- dan met 16,- En qua oplevering zaten wij ook goed, het was echt sausklaar en vlak gemaakt, dat wil nog weleens verschillen. Maar probeer maar eens zulke mensen te krijgen die hebben altijd werk!! Succes met zoeken naar een goede stucadoor.

 • Fred

  In het geval van bijv 30m2 met 16 euro p vierkante meter.
  Betaal je dan 480 euro+ materiaal
  Of betaal je 480 euro

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Fred,
  Als je kiest voor stucwerk van €16 per m2, dan betaal je inderdaad €480,- voor 30 m2. De bedragen zijn inclusief materiaal, exclusief btw. De prijs van het stucwerk hangt o.a. samen met de ondergrond, de omvang, het afwerkingsniveau en de complexiteit (hoeken ed.).

  Je kunt via het offerteformulier offertes van meerdere stucadoors opvragen: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html. Hierdoor kun je de prijzen, in combinatie met je wensen, goed vergelijken.

 • Arco

  ik ga de keuken vervangen en ik wil graag glad waterdicht stucwerk op de achterwand. is dat specialistenwerk of kan elke stucadoor dit uit voeren.

 • Mike

  Vraagje: bij ons wordt de woonkamer nu compleet omgegooid, incl leidingen die ingefreesd worden en verplaatsing van lichtpunten en dus komt ook de post stucwerk om de hoek kijken.
  Er zit nu een fijne sierpleister op de muren en plafond (iets dergelijks) en dat is niet mooi.
  We hebben een offerte gekregen voor het stucwerk van 2750 euro (65m2 wanden, 50m2 plafond). Lijkt mij geen onredelijk bedrag.

  So far so good. Maar eigenlijk willen we spachtelputz op de muren. Is het nu zo dat we daar dan nog eens 16-18 euro per m2 bij moeten optellen? Of kunnen we ook zeggen dat de muren niet glad maar met spachtelputz moeten worden afgewerkt en is dat dan in de totaalprijs inbegrepen?

  Kunnen we uiteraard ook aan de stucadoor vragen, maar we doen het via een tussenpersoon en willen even voorbereid zijn, vandaar.

  Dank,
  Mike

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Arco,
  Er zijn speciale soorten waterdicht stucwerk. Denk aan tadelakt of beton ciré. Je kunt ook kiezen voor “gewoon” stucwerk met een waterdichte afwerking. Het hangt dus af van je keuze. Niet iedere stucadoor werkt bijvoorbeeld met tadelakt. Als je offertes van meerdere stucadoors opvraagt, dan kun je de adviezen en prijzen goed vergelijken. Je kunt dit doen via het offerteformulier: http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucadoor-offerte-aanvragen.html.

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Mike,
  Spachtelputz is een soort sierpleister, waarbij de structuur met de korrelgrootte wordt bepaald. De ondergrond voor spachtelputz moet vlak zijn. De stucadoor zal zijn prijs baseren op de spachtelputz en daarnaast extra kosten rekenen voor het filmen (vlak maken) van de ondergrond. Het wordt dus geen optelsom, maar een combinatieprijs. Nog twee tips:
  – spachtelputz wordt vaak in kleur aangebracht, daar rekent de stucadoor soms apart een kleurtoeslag voor
  – het repareren van de ondergrond (zoals het dichtzetten van leiding sleuven) zal ofwel opgenomen zijn in de prijs per m2 of apart berekend worden.

 • claudia

  Ik heb onlangs een aanbod gekregen van 30€ p/m2 om mijn plafond in mijn huiskamer te stucen[11m] de gang[6m] en mijn keuken[4m].
  Is dit een redelijke prijs
  inclusief timmerwerk in het stucen enz

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Claudia,
  Het hangt af van de soort stucwerk die je hebt gekozen en van de bestaande ondergrond. Als de bestaande muren en plafonds niet afgewerkt zijn, denk aan metselwerk of gipsplaten, dan moet er eerst raapwerk worden aangebracht. Daar overheen komt de sierpleister of (sausklaar) stucwerk. Verder is het aantal m2 wat je noemt niet hoog en in verschillende ruimtes. Daardoor zal de gemiddelde prijs per m2 hoger liggen, dan wanneer er een grote vlakke wand gestuct moet worden.

  Als je de prijs voor het stucwerk wilt vergelijken, dan kun je via het offerteformulier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van stucadoors bij jou uit de buurt aanvragen. Zo kun je zelf beoordelen wat een redelijke prijs is in jouw situatie.

 • Gerry

  goede stucadoorsbedrijven zijn aangesloten bij NOA. ga eens naar deze site om bedrijven bij u in de buurt te zoeken. wat ik jammer vind is dat bij veel mensen alleen de prijs telt en de kwaliteit vaak minder. dit komt dan vaak achteraf.
  Advies: informeer bij vorige klanten waar uw stucadoor werk heeft verricht. Ziet het werk er goed uit, prijs/kwalteit, netjes opgeruimd enz.
  Heus deze bedrijven bestaan, ook bij u in de buurt!

 • Rob

  M2 prijzen stukadoor is vaak exclusief hoekbeschermers/hoeknaalden. Wcd’s moeten verwijderd zijn en soms ook de plinten. De dikte wat gesmeerd moet worden is van belang. Een gemiddelde prijs voor standaard renovatiewerk zal ca 22,- /m2 zijn excl. BTW reken voor het gemak met naalden erbij op 25,-/m2 dan is het afgedekt en erna opgeruimt en wcd’s weer netjes gemonteerd. paar bakjes koffie moeten er wel af kunnen…:)

 • Mike

  Het is wat laat, maar bedankt voor de toelichting!

 • Hans

  Bij een stucadoor bestelden wij pleisterwerk maar we kregen spackwerk. Wat nu?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Hans,
  Als je de afspraken met de stucadoor hebt vastgelegd, bijvoorbeeld in de offerte, dan is het van belang om hem hierop aan te spreken. Een mondelinge afspraak is ook bindend, maar vaak lastig te bewijzen. Let op: spackwerk is (aanzienlijk) goedkoper dan pleisterwerk. Dat moet je dus in de prijs terug kunnen zien. Mocht het nodig zijn: pleisterwerk kan over spackwerk heen aangebracht worden.

 • Hans

  Dank je John. In de offerte hebben we inderdaad pleisterwerk schriftelijk laten vastleggen. Ons inziens hebben we voor pleisterwerk betaald gezien de hoogte van de andere aangevraagde offertes. En nog een informatieve vraag: wat is het verschil tussen spackwerk en spuitplamuur? Of is dat hetzelfde?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Hans,
  De termen spackwerk en spuitplamuur worden door elkaar heen gebruikt, maar vaak wordt er hetzelfde bedoeld. Een enkele keer wordt er met spuitplamuur op een spuitbus gedoeld, waarmee je kleine beschadigingen in het stucwek egaliseert. Als je meer wilt weten, kun je ons artikel over spack spuiten lezen: http://www.stucadoor-weetjes.nl/informatie/stucwerk/spack-spuiten.html

 • Hans

  Het is mij helder Joan. Nog een laatste vraag… ik vertelde, dat we pleisterwerk hadden besteld maar spackwerk/spuitplamuur hebben gekregen op een hobbelige ondergrond die nu nog volop dóór het spackwerk heenkomt. De stucadoor schijnt twee offertes door elkaar te hebben gehaald en biedt ons nu aan om het spackwerk glad te maken met Ardurplan (afwerkgips).Heb ik het goed dat dit ook weer airless met een heel dunne laag wordt gespoten wordt? Kom ik dan niet van de regen in de drup? Eigenlijk zou ik me vast willen houden aan de oorspronkelijke opdracht: pleisterwerk. Wat vind jij?

 • de handelaar

  Ik wil kwaliteit, en ik wil graag mijn hoekprofielen waterpas en uitgelijnd met al mijn ramen, verder stucstops tegen het kozijn om strakke dagkanten te krijgen. \Dit is veel werk en heb dus besloten om op urengeldt te laten werken onder het motto neem de tijd maar doe het goed. \Omgerekend kom ik achteraf op 22,00 per meter uit excl.btw. maar wel superstrak werk. Je moet gewoon een goede betrouwbare stucadoor zoeken en fatsoenlijke afspraken maken. Ik wil mijn brood verdienen maar je moet een ander ook wat gunnen. hierboven zag ik alweer de vraag om een goede en goedkope stucadoor! als je alle stukjes leest moet je begrijpen dat die twee niet altijd goed samengaan.

 • Gokhan Ciftci

  Afspraken zijn het meest belangrijke wanneer je een stucadoor inhuurt, de uitgangspunten samen formulieren en in een offerte vast stellen.

  Werken met een “fixed prce” is ook wat heel veel mensen prettig vinden. Daarom is het noodzakelijk dat de uitgangspunten duidelijk zijn vermeld in de offerte.

  Wat heel vaal een groot rol speelt is het vertrouwen die je hebt in de stucadoor. Laat daarom diverse stucadoors langskomen voordat je een beslissing neemt. De offertes en de kijk afspraken zijn tegenwoordig allemaal kosteloos en vrijblijvend, zo kan je een beter overzicht krijgen van de markt.

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Hans,
  Arduplan is geen spuitstuc, maar een gipsstuc die veel gebruikt wordt voor het uitvlakken van wanden en plafond. Het aanbod van de stucadoor komt dus neer op het aanbrengen van glad stucwerk.

 • Marian

  Geldt de 6% BTW regeling nog steeds voor huizen ouder dan twee jaar?

 • chris

  Beste mensen die op zoek zijn naar een stucadoor. Prijzen worden per project onafhankelijk bekeken en kunnen overeenkomen met een aantal eerder genoemde prijzen, maar staat dus nooit vast,gitex is niet alkalisch bestendig en kun je dus ook niet buiten gebruiken. misschien is deze hele site niet echt profi.

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Chris,
  In dit artikel geven we een indicatie van de prijzen. De exacte prijs van stucwerk wordt, zoals je terecht aangeeft, per opdracht berekend. Mensen die de prijs voor hun stucwerk willen weten, doen er goed aan om een aantal offertes van stucadoors op te vragen: http://www.stucadoor-weetjes.nl/informatie/offerte-stucadoor/aanvragen.html

  Bedankt voor je aanvulling over het wapeningsweefsel. Voor buitenstucwerk moet er inderdaad een alkalibestendig weefsel gebruikt worden (zoals Autex).

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Marian,
  Ja, het BTW tarief voor het stucen van huizen ouder dan twee jaar is 6%. Meer hierover lees je in ons nieuwsbericht: http://www.stucadoor-weetjes.nl/nieuws/btw-tarief-stucadoren.html

 • Superpeer

  Beste mensen ik ben geen stucadoor,
  maar kom wel uit de aannemerij.

  Denk nou gewoon eens na goedkoop = duurkoop.
  je koopt voor 1000,- euro ook geen nieuwe BMW of ferrari
  maar 10.000,- voor een 2e hands opel kadet is wel wat veel.
  20,- euro per meter is gewoon een goede prijs.
  hiervoor is de wand sausklaar en het vuil afgevoerd.
  je betaald 60 % vooraf 30% bij aanvang werk en 10% achteraf. is het niet naar je zin dan hou je de 10 % achter tot het is opgelost.
  alles kan goedkoper maar dat wil niet zeggen dat het ook beter is.

 • henk

  20 euro per m2 voor sausklaar is veel te hoog.
  ik stucadoor al 37 jaar ( restauratie stucadoor)

 • stuc

  lijkt me wel logisch dat je dan op een groot bedrag uitkomt. zijn heel wat meters en als je op een gemiddelde van 11 euro zit zit je nog laag! maar het is ook weer zo hoe meer meters des te meer korting je eraf kunt praten!

  gr stuc

 • rick

  kijk eindekijk iemand die het begrijpt! de meeste mensen willen dus ook de beste kwaliteit voor de laagste prijs! maar zo werkt het in de stucadoorswereld niet!
  als je bv voor 10 euro je wanden sausklaar laat maken dan hoef je zeker geen kwaliteit te verwachten want deze stucadoor moet veel meer meters maken om zijn geld te verdienen, dan een stuc van 20 euro en zal daarom niet alles 3 keer nalopen voordat hij weggaat!
  (een fiat is ook geen ferrari)
  dus een goede stucadoor is niet goedkoop!

  gr rick

 • Ronald

  Beste Rick,

  Jou mening deel ik absoluut niet, ik zal je ook vertellen waarom.
  Je moet je niet vergeten dat de stukadoor er zelf voor kiest om zijn diensten aan te bieden voor een bepaalde prijs. Dit betekend niet dat het invloed mag uitoefenen op zijn geleverde diensten. Als hij niet instaat is om een goede dienst te leveren voor dat bedrag moet hij/zij maar meer vragen, de klant duidelijk informeren dat hij slecht werk gaat leveren of misschien werk moet zoeken als postbode.

  Mocht het je interesseren dan zal ik de volgende alinea’s gebruiken om je dit te verduidelijken.

  Het is best grappig om te lezen dat jij een vergelijking maakt tussen twee auto’s en een stucwerk. Ik ben je mening eens gaan analyseren en kwam tot de volgende conclusie. Wat jij als consument afneemt is een dienst en geen product, weliswaar is het stucwerk een eindproduct van de genoten dienst. Bij twee auto’s is er geen sprake van een dienst, slechts een product. Kijkende naar beide producten zijn ze van het zelfde kwaliteit, worden zonder roest, krassen deuken of andere beschadigingen geleverd. En dat zou ook zo moeten zijn met het stucwerk.

  Ik denk dat het toepasselijker is om de rol van een automonteur te benoemen ipv twee automerken. Je betaald de automonteur voor de reparaties (dienst) en krijgt een gerepareerde auto (product). Jij als consument verwacht ook gewoon dat de auto het naar behoren doet, waarom dat niet bij een stukadoor?

  Kortom, hij bied een dienst voor een bepaalde prijs en ik als consument verwacht ook gewoon de zelfde kwaliteit dan wat ik elders krijg. En als een stukadoor zichzelf niet kan waarmaken voor de door hem gekozen prijs moet hij maar stoppen of de prijs ophogen, want anders is er sprake van bedrog om een klant te lokken met een te lage prijs om het niet waar te kunnen maken.

  PS: dit is toepasbaar op alle beroepen, van loodgieter tot dolfijnentrainer.

 • Rob

  Beste Rick, Ronald begrijpt het nog steeds niet.
  Hij wil TOP kwaliteit maar er weinig voor betalen.
  Zou hij bij zijn baas met minder salaris genoegen nemen voor TOP werk. Want dat moet toch niet uitmaken. Ook een stucadoor moet moet leven, heeft een gezin, huis, kosten, auto en materiaal. Maar dat is natuurlijk anders.
  Gr. Rob

 • Liane Flipse

  Ronald,
  Als je zo’n reactie plaatst, moet je er wel voor zorgen dat je spelling in orde is. Je werkwoordspelling is hopeloos. Ik hoop dat je met klussen beter bent. Wel kunnen werken maar met de werkwoorden niet uit de voeten kunnen. Ik ben zelf op zoek naar een goede stukadoor, maar als taalpurist moet ik hier toch even op reageren.
  Inhoudelijk kan ik het wel met je eens zijn. Belangrijk: vraag referenties. Ga kijken bij voormalige klanten van hem.

 • Florisz

  Goedkope of dure stucadoor zegt niet niets over de kwaliteit.
  Zoals door andere genoemd is de waarde van ervaring van anderen met een bepaalde stucadoor het enige dat telt.

  Wij hebben al wat stucwerk(glad, sausklaar) laten doen door stucadoors die een aantal op deze site misschien ‘goedkope’ stucadoors zouden noemen. 14eu/m2 inc materiaal op kale kalkzandstenen binnenmuren.

  het resultaat is OK. Niet super glad, maar echt wel goed. Na 2 a 3x suasen echt wel mooi glad. In gebruik krijg je toch ook binnen de kortste keren beschadigingen op je muur(denk aan (kleine)kinderen, etc.)

  Vrienden hadden het door een ‘professional’ laten doen, want dan zou het in 1x goed zijn. Kosten 22Eu/2. Wat denk je! Die professional had onderhands weer dezelfde stucadoors ingehuurd die het bij ons gedaan hadden. Maw, het prijsverschil kon er dus gewoon vanaf! Over kwaliteit gesproken….

  Het bepalen van de m2’s is echt nattevingerwerk! LET GOED OP!

 • j.donders

  Wij hebben pas een stucadoor in onze woning gehad ,die rekenen 8 euro per m2 ex btw en spuiten van verf 6 euro kleur wit ze hebben zeer goed werk afgeleverd en wij zijn erg blij met het eind resultaat gr jean

 • Rinus

  Vraagjes tav het aanbrengen van spachtelputz:
  1/ Is er een wezenlijk verschil in de hoeveelheid benodigde spachtelputz indien een korrelgrootte van 1,5 ipv 1,2 mm wordt aangebracht?
  2/ Kan ik van een goede stucadoor verwachten dat hij de basisplaten van wandcontactdozen verwijdert voordat de muren van spachtelputz op kleur worden voorzien (zodat hier later bij installatie van andere/kleinere wcd-platen geen problemen ontstaan)?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Rinus,

  1. Het verschil tussen een korrelgrootte van 1.2 en 1.5 mm is niet zo groot. Een korrel van 1.5 mm geeft een iets grover effect. Ook zal een grotere korrel wat minder snel “vollopen” bij het verven met latex. In de hoeveelheid materiaal zal geen wezenlijk verschil zitten.
  2. Over het verwijderen van wandcontactdozen kun je een afspraak maken met de stucadoor. Soms wordt er gevraagd of je de contactdozen zelf wilt verwijderen, zodat de stucadoor het binnenwerk daarna netjes kan afplakken.

 • Rinus

  Dank voor de reaktie.
  Tav het verwijderen van de wandcontactdozen bedoelde ik feitelijk het verwijderen van het binnenwerk. Onze stucadoor heeft het binnenwerk nl. niet verwijderd en rondom de basisplaten op kleur gestuct. De oude basisplaten zaten er op die lokatie echter alleen in om tijdelijk spanning in de kamer te houden en ondertussen zijn er nieuwe wandcontactdozen geplaatst die helaas een kleinere basisplaat hebben dan de oude. Gevolg; door de eveneens kleinere afdekplaten van de wandcontactdozen blijven er nu witte randen te zien (de betreffende muur is op kleur gestuct).

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Rinus,
  Het verwijderen van het binnenwerk van wandcontactdozen is iets om vooraf met een stucadoor te bespreken. Maar dat is helaas achteraf. Spachtelputz bijwerken is geen makkelijke klus. Het is daarom verstandig om de stucadoor te vragen of hij de witte randen wil bijwerken. Vraag hem dan bijvoorbeeld of hij binnenkort in de buurt is, dat scheelt hem tijd en het scheelt je voorrijkosten. Verder is het misschien mogelijk om een beroep te doen op zijn service en een “kleine” prijs af te spreken voor de reparatie. Succes!

 • Rene

  Net mijn huis (nieuwbouw) laten stucadoren, plafond en wanden alle tex klaar! Zeer strak uitgevoerd em prijsstelling ligt aan de onderkant van de genoemde prijs ranges. Heb bij aanbesteding 4 offertes aangevraagd, tot 40% prijsverschil! Hetgeen ik schandalig vond. Ook aannemer was onder de indruk van de kwaliteit van het stucwerk.

 • Devlam

  Wat heeft “zo’n reactie” met spelling te maken. Maak je niet druk, wat maakt een taalfout nu uit als je het verder wel begrijpt. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind taalfouten alleen hinderlijk als je daardoor niet meer begrijpt wat er bedoeld word maar de andere fouten vind ik veel minder belangrijk. Hoofddoel is communicatie!

 • Gees

  Wie kan ons het verlossende antwoord geven?
  Wij zullen binnenkort een woning betrekken waar glasvezelbehang is aangebracht. Hier zit echter een visgraat structuur in, dit is niet onze smaak. Helaas schijnt het verwijderen van dit behang nogal vervelend te zijn;)
  Wij zouden heel graag een muur ‘met een korreltje’ hebben. Wat kunnen wij het beste met de wanden doen? Blijft spuitspack of spachtelputz goed zitten of zitten wij meteen vast aan het stucen van de hele woning?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Gees,
  Spackwerk en spachtelputz zijn beiden vormen van stucwerk. Spackwerk is een voordelige vorm van stucwerk, dat met een spuit in 2 lagen aangebracht wordt. Spachtelputz is een sierpleister op basis van marmerkorrels, waarvan de structuur wordt bepaald door de korrelgrootte.

  In sommige gevallen kunnen spackwerk en spachtelputz op glasvezelbehang aangebracht worden. Overleg dit met de stucadoor die het werk gaat uitvoeren. Een voorwaarde is dat het glasvezelbehang goed vast zit.

 • jack

  de btw tarief van een stucadoor is, 6% en geen 19, uren en materiaal.

 • stucylexxx

  hallo allemaal,
  ik heb hier even zitten lezen en lach me rot.
  ik zelf ben immers een stukadoor met kwaliteit van een ferrari en niet die van een skoda.
  het gaat er bij mijn klanten om dat het werk super netjes is en er geen troep en bijv. witte voetstappen achter blijven als ik klaar ben. daar wordt dan ook graag meer voor betaald en dat kost nou eenmaal meer tijd dan alles rauw afraffelen.
  dus de meterprijs is dan wat duurder van de goede stukadoor ten opzichte van de frotkees die snel geld wil verdienen.
  daarbij wil ook niet zeggen dat een duurdere stukadoor uberhaupt net werk leverd.
  ik ben wel van mening dat je niet moet zeuren als het slordig afgeleverd wordt als je weinig wil betalen en voor de goedkoopste gaat.

 • Stucaman

  Als je zoveel tijd hebt om hier ellen lange discussie’s aan te gaan , kun je het best zelf doen , tijd zat !!

 • frans

  De buitenmuren van mijn huis zijn nogalvervuild door weersinvloeden , vooral de regenkant.
  Ik overweeg om de buitenkant van mijn huis te laten stucadoren.
  Is stucadoren direct op de vuile stenen mogenlijk , of moeten deze eerst worden gereinigd ?

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Frans,

  Stucwerk moet goed op de ondergrond kunnen hechten. Vervuiling zoals alg en schimmel wordt daarom eerst verwijderd. Houdt er wel rekening mee dat ook het stucwerk aan de regenkant gevoelig zal zijn voor vervuiling. Gebruik daarom een sterke verf om het stucwerk af te werken. Nog een tip: je kunt kiezen voor een spatrand. Dat is een soort plint die aan de onderzijde van de muur wordt aangebracht en de vervuiling door opspattend regenwater opvangt.

 • danny vv

  ligt er net aan welke regio
  in brabant is 20 euro een belachelijke hoge prijs.

  maar zodra je de rivier oversteekt vinden mensen dit normaal.

  denk dat hert verschil is dat mensen boven de rivier opgelicht willen worden.

  want als je als stucadoor niet met 14 a 15 euro per meter voor wanden uit de voeten komt moet je gewoon ander werk gaan zoeken

 • dannyvv

  danny echt waar ik sta weer met mijn bek vol tanden. misschien moet jij een cursus gaan volgen en een andere leverancier gaan zoeken.

  wij rekenen 35€ ex p/m² en 8€ p/m1 voor de hoeken en stucstops. en om nou heel je buiten werk in de gietex te zetten en dan nog 2x ook…..

  en dan die prijzen…. geen hond die dat betaald.

 • Ria

  Je hebt stukadoors en muurvarkens. Goed werk is vaak duurder. Zoals al hierboven geschreven staat, voor een ferrari betaal je meer dan voor een fiat. En een auto is dan wel een produkt maar moet wel degelijk eerst gemaakt worden. Zie goed stukadoorwerk maar als de ferrari.

 • Ria

  Goed stukadoorswerk kun je best vergelijken met auto’s. Een auto is weliswaar een product maar moet ook gemaakt worden, stucwerk moet ook gemaakt worden. Zie stukadoorswerk ook maar als een product! Een automonteur moet je zien als een stukadoor die beschadigt stucwerk repareert!
  En degene die goedkoop zijn met hun meterprijs, daar zit waarschijnlijk of niet alles bij in (hoekprofielen zetten, opruimen, afdekmateriaal enz gaat dan allemaal apart) of hij levert zijn beste werk af en kan niet beter. Maar het is nog ver onder de maat dan bij zijn duurdere collega’s.
  Je krijgt mensen ook niet uitgelegd waarom de een duurder is dan de ander. Stucwerk is stucwerk zeggen ze dan. Nu een Fiat is ook geen Mercedes.
  Om met een schilder te spreken: je hebt stukologen en muurvarkens.
  Wil je zeker weten dat je goed stucwerk geleverd krijg, ga dan op recensies af en controleer deze recensies! Ik heb pleisterwerk gezien wat voor behang klaar nog niet goed genoeg was, maar de klant was tevreden, hij had er ook zeer weinig voor betaald.
  Veel mensen weten ook niet hoe goed stucwerk er uit moet zien. Stucwerk moet je voelen! Het moet vlak zijn, liefst ook nog te lood (waterpas) maar dat kan niet altijd!!

 • alex

  Ik begrijp nu wel waarom ze nooit per uur willen..Als ik omreken wat ik betaald heb en hoelang ze daarvoor bij mij zijn geweest. Dan weet je waarom ze z’n auto hebben :)

 • monique

  Ik heb een vraag wij zijn met een aanbouw bezig. En willen de buiten muur laten stucen. Nu hebben ze ons verteld dat we moeten wachten met het stucen van de buiten muren dat ijsheiligen is geweest ivm vorst. kan dit kloppen?

  Monique

 • Joan- Stucadoor-Weetjes.nl

  Beste Monique,

  De ondergrond voor buitenstucwerk moet goed droog zijn. Bij een nieuwe aanbouw zit er nog veel bouwvocht in de muren. Het is daarom verstandig om even te wachten met het stucwerk. Daarnaast is de minimale verwerkingstemperatuur van stucwerk ongeveer 5 graden. Het mag dus niet vriezen en daarom zal een stucadoor bij kans op (nacht)vorst adviseren om geen werkzaamheden uit te voeren. Die kans is na IJsheiligen heel klein. Voor die tijd stucen kan ook, maar dan moet de temperatuur een paar dagen boven de 5 graden liggen, zodat het stucwerk voldoende tijd heeft om goed te drogen.

 • Harold

  Ik wil me toch graag even mengen in het hele prijs verhaal.
  Wat hier wordt gezegd is eigelijk dat stucadoors die goedkoper zijn minder goed werk leveren.
  Is het niet zo dat als je bijvoorbeeld een wand sausklaar laat afwerken…dit hoe dan ook volgens bepaalde normen moet?
  En dat de stucadoor zich daar, ongeacht de prijs, aan heeft te houden?
  Dus als een stucadoor dit voor 16 euro kan, en het is niet goed…dat je hem net zo vaak kan laten terug komen totdat zijn werk wél aan de normen voldoet?..

 • Yoran van Heesch

  Ik word een beetje moe van al deze sites en zal het een keer goed uitleggen

  Een stukadoor die topwerk leverd maakt per dag gemiddeld 22m2

  Een gemiddeld daggeld is 275

  Dus 10 is niet mogelijk als er ook nog materiaal afgaat toch?

  Door dit soort sites blijven de prutsers ook gewoon bestaan omdat marktplaats en dit soort sites

  Ik heb referenties van de BAM Heijmans van ieperen de deurwaarder bv enz maar dit kan je niet uitleggen aan particulieren die gewoon een stukadoor zoeken
  Eigenlijk zijn jullie dus gewoon de mensen op deze site aan het oplichten en zitten mensen straks met prutswerk
  Daarbij hebben de echte vakmensen grote problemen om aan het werk te komen door jullie
  Er zou controle op deze onzin moeten komen en alleen echte vakmensen horen hier te staan

  En nog even over jou antwoord op de vergelijking met de auto
  Natuurlijk is dat wel te vergelijken
  Als jij een auto gaat kopen en je betaald voor een fiat
  Reken dan niet op een Mercedes
  Dus in andere woorden als je de lat niet hoog legt voor je afwerking ga je voor de fiat wil je kwaliteit betaal je meer en heb je een Mercedes

  Als tip wil ik meegeven kijk bij familie en vrienden en vraag om de nummers van hun stukadoors als het naar wens is afgewerkt

 • Kim

  ik zoek een stucadoor voor de afwerking van de gipsplaten, verfklaar en glad te Riemst(Be). De hoekranden en de band is al geplaatst…

 • allan

  stucen van badkamer 12 m2

  eerst voorstrijken en dan stucen

  graag snel reaktie

  z.s.m. beginnen

 • Joan

  Beste Allen en Kim,

  Dit veld is bedoeld om inhoudelijk te reageren op het artikel. Wil je een stucadoor inschakelen, gebruik dan ons offerteformulier en ontvang tot 6 offertes van stucadoor uit je omgeving±
  http://www.stucadoor-weetjes.nl/stucwerk/?quip_approved=1#qcom1189

  Succes!

 • a j faas

  graag de prijs van het stucadoren van een nieuwbouwwoning
  het gaat om sausklaar afwerken van de woning.
  Het gaat om ongeveer 400m2
  ook een prijs van de m2 spakwerk op 100m2 plafond

 • piratepier

  ik kreef offerte voor 100 euro de vierkante meter all inclusive.
  word dan met strikolith gedaan enz
  heb zo een klein beetje het idee dat hij me probeert op te lichten is wel voor buitenwerk.
  2500 voor 22 m2 ofzo
  nu een ander voor 653 euro voor 22 m2 ?

 • tine en brahim

  beste,

  we zijn op naar vakmensen die graag onze buitengevels zouden willen stucken.

  het is voor ongeveer 210 m²

 • otten

  10 mtr x 6 = 60 m265 m2 Stukwerk plafond en wand
  Waarvan 1.50 mtr x 6mtr gipsplaten plafond en 8.50 mtr beton plafond

  bij biedingen graag de totale kosten vermelden.(uurloon, transportkosten,materiaalkosten)

 • Deline Swartz

  1* slaapkamer stuc of sauzen (weet het verschil niet) met bed in kamer.
  ook dan badkamermeubel in slaapkamer hangen vandaag of morgen ZO SNEL MOGELIJK

 • Sonja Doornbos

  Er zit momenteel een zeer grove stuc op de wanden (soort klodders) in de woonkamer, maar wij willen graag een fijne korrel erop. In de keuken en gang zit momenteel behang. Graag offerte en tijdbestek wanneer het zou kunnen worden uitgevoerd. (per 1 aug hebben wij zelf de sleutel van het pand)

 • Patrick

  Beste mevrouw Doornbos,
  Op Stucadoor-Weetjes kunt 6 offertes aanvragen van verschillende stucadoorsbedrijven. Dit doet u door uw postcode in te vullen en op het groene vlak met “GA” te klikken. Zodra u dit doet krijgt u een formulier die u kunt invullen met de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht. Na het invullen en versturen van dit formulier krijgt u 6 offertes van verschillende stucadoorsbedrijven bij u in de buurt. Vervolgens kunt u kiezen voor de stucadoor die uw voorkeur heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Haeck
  Team Stucadoor-Weetjes

 • J.Helmens

  Badkamer. Halen we de tegels er af. Die zijn in de cement gezet. Moet weer glad gemaakt worden. Dat we weer kunnen betegelen. Ongeveer 25vierkante meter.

 • W.van Reemst

  Zijn de opgegeven prijzen incl btw?

 • Natasha van de Sande

  Wij willen onze hal en gang bij de trap laten stuccen, globaal gemeten denk ik dat het rond de 21 m2 is, maar het is moeilijk zelf meten ivm veel schuine stukken langs de trappen.

 • Marc

  220m² stucwerk op BG en 1e verdieping. Werk in voorjaar 2015, muren nu gestript van stuclaag ivm vocht. Sausklaar, niet 100% glad nodig ivm aanbrengen vliesbehang.
  Graag totaalprijs incl BTW. Zuid-Limburg

 • Joni Gunneweg

  Beste Marc,

  U kunt offertes aanvragen door bovenaan de pagina uw postcode in te vullen en te klikken op ‘Ga’. Na invullen en versturen van het offerteformulier ontvangt u van meerdere stukadoors in uw regio offertes.

 • Esther

  Goedenavond,

  Wij willen graag twee slaapkamers laten stucen (spack spuiten). Dit met een fijne structuur. Het gaat om ongeveer 55 m2.
  De muren zijn over het algemeen helemaal glad, op een paar gaten na.

  Hoeveel gaat dit ons ongeveer kosten?

 • S. Beauchampet

  Hoi wat kost het om een huis van 220 m2 glade muren te stukken. In oostzaan

 • G Bouthhoorn stuc&afbouw

  220m2 moet je rekenen rond de 3100 euro en dan is het gewoon goed glad en mooi door een vertrouwde Nederlandse stukadoor ik ben zelf stukadoor dus weet waar ik over praat ga niet gelijk voor de goedkoopste er zit zo veel verschil in voor 10euro m2 kan het gewoon niet goed gedaan worden dan moet je zo veel op een dag doen dus betekend dat alles snel moet en dat gaat ten kosten van het werk
  Mvg

Service
Waarom
Gratis Offertes