Hulp nodig? Bel ons:030 7900 219
De nummer 1 prijsinformatie site over stucwerk!

Gratis Stucadoor Offertes

Vergelijk 6 stucadoors in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 stucadoors

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 181 stucadoors in Nederland op Stucadoor-Weetjes.nl

Buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

De buitenmuur stucen is de ideale oplossing voor het creëeren van een nieuwe uitstraling voor uw huis zonder dat er stevig verbouwd hoeft te worden.

Prijzen

De prijzen voor het stucen van de buitenmuur verschillen per stucadoor, de conditie waarin de muur verkeert en wat de wensen zijn van de klant. De kosten zullen doorgaans hoger uitvallen omdat buiten stucwerk bestand moet zijn tegen wisselende milieu invloeden. Omdat we toch een prijsindicatie willen geven gaan we uit van een gemiddelde prijs:

 • Buitenmuur stucen: vanaf ongeveer €60,- per m2.

Voor een specifieke prijsindicatie is het verstandig om verschillende offertes te vergelijken. Op deze manier bent u direct op de hoogte van de prijsverschillen tussen stucadoorsbedrijven.

Buiten stucwerk

Voor binnenshuis stucen zijn er talloze opties voor het afwerken van uw muren, wanden en plafonds. Dit geldt ook voor wanneer u besluit een buitenmuur te stucen. We onderscheiden hierin drie stucsoorten:

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Gepleisterde plint vroeger

Een gepleisterde plint is een cementgebonden stuclaag op de buitenmuur van een woning. Van oudsher werd deze cementgebonden stuclaag aangebracht bij boerderijen omdat dit eenvoudiger schoon te maken was. Boerderijen werden namelijk meer dan eens voorzien van een rieten dak en dakgoten hadden zij niet. De regen viel daardoor altijd op de grond naast de boerderij wat resulteerde in een muur die ondergespat werd met modder. Een gepleisterde plint had het grote voordeel dat het veel makkelijker schoon te houden is dan een gemetselde muur.

Gepleisterde plint nu

Tegenwoordig wordt deze vorm van buiten stucwerk vaak toegepast om de onderste laag van gemetselde stenen te verbergen. Deze laag bestaat doorgaans uit hardgebakken stenen omdat deze het grondwater beter weren dan de gebruikelijke metselstenen. Ze hebben echter wel een andere kleur en de plintlaag heeft daarom in dit geval een decoratieve functie.

Schuurwerk

Schuurwerk voor buiten is een waterafstotende pleister waarmee u een bijzondere, onderscheidende uitstraling creëert voor uw huis. U kunt een bepaalde structuur aan laten brengen en u heeft keuze uit vele kleuren.Buitenmuur stucen

Alvorens er schuurwerk aangebracht wordt is het noodzakelijk dat men de gevel voorbehandelt. Op ruwe ondergronden, zoals gemetselde wanden, is raapwerk een vereiste. Dit wordt aangebracht zodat de muur op ieder punt waterpas is. Als de gevel in een slechte staat verkeert is het mogelijk om deze te verstevigen door middel van gaas aan het raapwerk toe te voegen. Na dit voorbereidende werk bent u om klaar om de buitenmuur te stucen.

Spachtelputz

Spachtelputz voor binnenshuis is al jarenlang erg populair. Uw buitenmuur stucen met Spachtelputz is echter ook een uitstekende optie. Het kan tegen een stootje, is weer- en windvast en zorgt voor een fraaie uitstraling.

Vergunning

De buitenmuur stucen is een ideale oplossing voor het opknappen van uw huis. Als u door middel van het stucen van de buitengevel uw huis een nieuwe uitstraling wilt geven dan is het altijd nodig na te gaan of u een vergunning aan moet vragen bij de gemeente. U verandert immers het aanzicht van uw woning. Wanneer u een gevel in zijn oorspronkelijke staat wilt terugbrengen is het doorgaans niet nodig om hiervoor een vergunning aan te vragen.

Binnenshuis stucen

Stucwerk is een mooie en veelzijdige manier om uw wanden en plafonds mee af te werken. Bij ons kunt u onder andere lezen over:

Bespaar tot 40% door offertes aan te vragen

Voordat u besluit om een stucadoor in te huren kunt u het beste eerst verschillende offertes vergelijken. U komt zo tot de voordeligste en beste keuze voor uw klus. Consumenten die via onze website offertes vergeleken bespaarden tot wel 40%.

 • Simone

  Hoi, ik wil graag mijn buitenmuur laten stukadoren. Nu krijg ik verschillende ideeën te horen van aannemers. De een zegt dat het prima kan op mijn wit geschilderde buitenmuur. De ander zegt van niet, het zou gaan loslaten denkt hij. Wat vindt u?

  Ook verschillen ze van mening qua onderkant. De een wil de bestrating eruit halen en het stukwerk 5 cm onder de grond laten doorlopen ivm vocht dat omhoog kruipt of niet of zoiet. De ander wil juist 5 cm bóven de bestrating uitkomen met het stukwerk om dezelfde reden. Graag hoor ik uw advies.

  Groet, SImone

 • Patrick

  Beste Simone,

  Bij het stucen van uw geschilderde muur is het belangrijk om deze eerst voor te voor te strijken met een stucprimer. Als dit goed en professioneel wordt aangebracht is het goed mogelijk om over uw wit geschilderde buitenmuur te stucen.

  Het verwijderen van de bestrating kan extra kosten met zich meebrengen terwijl het stoppen 5 cm verwijderd van de bestrating weer voor een apart gezicht kan zorgen. Uiteindelijk doen beide methodes waar ze voor bedoeld zijn en kunnen wij u alleen adviseren om te kiezen voor de optie die u het beste lijkt.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Haeck
  Team Stucadoor-Weetjes

 • Piet

  Beste meneer, mevrouw,

  Momenteel zijn wij onze tuin aan het renoveren. We willen verhoogde gestucte planten bakken. We zijn al een heel eind met het metselen van de bakken. Alleen komen we er niet uit met de Stucadoor omdat deze erg bang is voor vocht. Nu zag ik op uw internet site dan u ervaring heeft met buitenstucwerk. Met welk materiaal zou u adviseren om de deze muurtjes te stucen? De muurtjes zijn van betonnen koppelstones, moeten de muurtjes geïmpregneerd worden?aangezien er zand in de bakken komt moeten de binnenkanten ook geïmpregneerd worden of voorzien van plastic? Hoe zou u adviseren om de bovenkanten af te werken? De muurtjes zijn 15 cm dik, kun je hier ook stucwerk op zetten.

  Aangezien het een tuin is zijn we op zoek naar redelijk betaalbare oplossing, het stucwerk hoeft helemaal glad zijn. Mag zeker een werkje inzitten. Hopelijk kunt u ons verder helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen wateman

 • Patrick

  Beste Jeroen,

  Voor buiten stucwerk is een cementgebonden product het beste om mee te werken. Als u dit zelf wilt doen dan zijn er bij de grote bouwmarkten een aantal verschillende kant en klare oplossingen.
  Afhankelijk van de vochtigheid van de muur is het te adviseren om eerst voorstrijk middel aan te brengen zodat het stucwerk beter zal hechten. De stuc soorten die voor buiten gebruik zijn van zichzelf vochtwerend genoeg en hoeven niet geïmpregneerd te worden.
  Als u van plan bent om de binnenkant van het muurtje ook te stucen dan is ons advies om dit te scheiden met plastic. Tot slot is de dikte van het muurtje is prima om stucwerk op aan te brengen.

  Wij adviseren u echter om eerst samen met uw stucadoor tot een besluit te komen. Uw stucadoor heeft uw tuin kunnen bekijken en op basis van een persoonlijk bezoek kan altijd het beste advies gegeven worden.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Haeck
  Team Stucadoor-Weetjes

 • Charlotte

  Hallo, ik het nodig om een gestuucte buitenmuurtje te verven ?
  Mvg Charlotte Bloemet

 • Patrick

  Beste Charlotte,

  Het is niet noodzakelijk om een gestucte buitenmuur te verven. Verf zorgt alleen voor een verandering van de kleur op uw muur. Als u dan ook tevreden bent met de kleur die uw gestucte muur heeft, kunt u zich het werk van een buitenmuur besparen.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Haeck
  Team Stucadoor-Weetjes

 • Charlott

  Bedankt!

 • a v dijk

  Stucwerk voor buitenmuur op tempex wat ook aangebracht moet worden voor 25vierkante meter

 • Patrick

  Beste Meneer van Dijk,

  Op Stucadoor-Weetjes kunt 6 offertes aanvragen van verschillende stucadoorsbedrijven. Dit doet u door uw postcode in te vullen en op het groene vlak met “GA” te klikken. Zodra u dit doet krijgt u een formulier die u kunt invullen met de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht. Na het invullen en versturen van dit formulier krijgt u 6 offertes van verschillende stucadoorsbedrijven bij u in de buurt. Vervolgens kunt u kiezen voor de stucadoor die uw voorkeur heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Haeck
  Team Stucadoor-Weetjes

 • Ingrid

  Hallo,

  Wij hebben onze buitenmuur laten stucen, nu blijft hij vochtig, mijn vraag is kan ik de muur nadat hij geïmpregneerd is gewoon verven?

 • Joni Gunneweg

  Beste Ingrid,

  Allereerst moet de buitenmuur volledig droog zijn. Vervolgens moet de muur eerst geverfd worden alvorens deze geïmpregneerd wordt. Na de impregnatie zit er namelijk een soort van coating op de buitenmuur, waardoor verf mogelijk niet goed meer ‘pakt’.

 • Karen Wauben

  Wij hebben een scheidings muur tussen de buren het zijn betonplaten die tussen palen in zitten.
  Nu wil ik daar een strakke gepleisterde grijze betonlook van maken kan dit ????

Service
Waarom
Gratis Offertes