Stucwerk in monumenten

Stucwerk ornamentenStucwerk komt u op veel plekken tegen. Ook veel monumenten zijn voorzien van stucwerk. Eén van deze monumenten is de Sint-Niklaaskerk van Perk. Het plafond van deze kerk is versierd met stucwerk van de 17e-eeuwse ‘stucadoor’ Jan Christiaen Hansche. Dit stucwerk is goed onderhouden, waardoor het nog in goede staat te zien is.

Sierpleister

De ornamenten op het plafond van de kerk zijn gestuct met sierpleister. Sierpleister wordt vaak gebruikt voor het stucen van monumenten om op deze manier de authentieke stijl van het oudere gebouw te behouden. Zonder wanddecoratie in de juiste stijl mist er iets aan het uiterlijk van het gebouw.

Uw stucwerk

Als u uw muren en plafonds van de juiste wanddecoratie wilt laten voorzien, dan kunt u dit over laten aan een stucadoor. Stucadoors kunnen uw muren met verschillende soorten stucwerk stucen. U kunt uw stucadoor u laten adviseren over het beste stucwerk voor uw woning. Het is voor u eenvoudig om voor een stucadoor te kiezen door het aanvragen van stucadoors offerte. Op deze manier kunt u prijzen vergelijken en de beste prijs voor uw stucwerk kiezen.

Rate this post