Stucwerk historisch kerkje Sint-Jan

Stucwerk is in het historisch kerkje van Sint-Jan de Doper in Neerlangel is gerestaureerd. De zijwanden van de kerk zijn opnieuw gestuct, waardoor de wanden weer een nieuwe uitstraling hebben. Bij een wand is oud stucwerk verwijderd, zodat een duizend jaar oude Romaanse toren weer zichtbaar is.
Sint jan

Omdat een aantal mensen uit Neerlangel graag wilde dat de Sint-Jan gerestaureerd werd, richtten zij in 2002 de Stichting Neerlangel Historie en Toekomst op. Voor de restauratie heeft de Stichting tijdens de Monumentendagen geld opgehaald en subsidiegeld gebruikt. Het kerkje is inmiddels gerenoveerd.

Stucwerk historisch kerkje

Naast het aanbrengen van stucwerk op de zijmuren, hebben stucadoors ook een aantal muren gestript en van stucwerk ontdaan. Hierdoor werd een oude Romaanse toren weer zichtbaar en kreeg het kerkje zijn historische karakter weer terug. De overige wanden zijn weer van stucwerk voorzien, zodat ze weer hersteld waren.

Welstandseisen stucwerk

Voor het stucen van monumenten zoals het Neerangelse kerkje gelden welstandseisen. Stucwerk in een woonhuis voldoet in de meeste gevallen aan deze welstandseisen, waardoor u hier geen rekening mee hoeft te houden. U hoeft alleen rekening te houden met de welstandseisen als u een monument laat stucen of als stucwerk het straatbeeld ernstig verandert. Dit kan bijvoorbeeld als een witte voorgevel met zwart stucwerk gestuct wordt.

Uw stucadoor

Een stucadoor bij u in de omgeving weet of er eisen gelden bij het stucen van uw woning. U hoeft hier dus geen rekening mee te houden als u uw muur laat stucen door een stucadoor. U kunt voor een stucadoor kiezen door meerdere stucadoor offertes aan te vragen. Door het aanvragen van offertes kunt u prijzen van stucwerk vergelijken en de beste prijs voor uw stucwerk kiezen. U bespaart hierdoor tot wel 40% op uw stucwerk.

Rate this post