Stucwerk op Oudhollandse wijze

Stucwerk kan op verschillende manieren aangebracht worden. Bij de renovatie van molenaarswoning De Vlijt werd gekozen voor een Oudhollands werkwijze. Het Oudhollandse stucwerk wordt ook wel boerenstucwerk genoemd. De gerenoveerde molenaarswoning was tijdens de Nationale Molendag voor iedereen te bezichtigen.
Molen

Het Oudhollandse stucwerk waarmee de molenaarswoning gestuct is, wordt ook wel boerenstucwerk genoemd. Boerenstucwerk heeft zijn naam te danken aan zijn verleden. Zo werd boerenstucwerk vroeger voornamelijk gebruikt in boerderijen. Een kenmerk van dit type stucwerk is dat het een grove structuur heeft. Hierdoor krijgt een muur geen strakke moderne uitstraling, maar een Oudhollandse uitstraling. Dit type stucwerk is dus bijzonder geschikt voor renovatiewerkzaamheden aan monumenten, zoals molenaarswoning De Vlijt.

Bezichtigen stucwerk monument

Tijdens de renovatie van de monumentale molenaarswoning zijn alle wanden en plafonds gestuct. Naast de renovatie van stucwerk hebben er meerdere renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden. Tijdens de Nationale Molendag was het voor iedereen mogelijk om te kijken hoe echt Oudhollands stucwerk eruit ziet.

Uw stucwerk

Als u uw woning ook op een Oudhollandse wijze wilt laten stucen, kunt u stucadoors inschakelen. Stucadoors kennen verschillende technieken om uw woning te stucen, waardoor uw woning professioneel afgewerkt wordt. U kunt prijzen voor stucwerk vergelijken door stucadoor offertes van meerdere stucadoors aan te vragen. Op deze manier kunt u de beste prijs voor stucwerk kiezen en tot wel 40% besparen.

Rate this post