Welk stucwerk past bij u?

Stucwerk is veelzijdig en geschikt voor vele verschillende toepassingen. Desondanks doet u er goed aan om af te wegen welk type stucwerk het beste past bij de levensfase waarin u verkeert. Wanneer u kiest voor stucwerk is het verstandig om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van stucwerk. Denk bijvoorbeeld aan de stoot- en slijtvaste eigenschappen en de prijs per vierkante meter.

Starter

Als u start op de woningmarkt is het gebruikelijk dat daar de nodige kosten bij komen kijken. Degelijk maar betaalbaar stucwerk biedt een uitkomst wanneer u uw woning gaat inrichten.

Eenvoudig stucwerk zoals spackspuiten of leemstuc is ideaal wanneer u de kosten laag wilt houden.

Leemstuc en spackspuiten

 

Spackspuiten houdt in dat er machinaal onder hoge druk pleister op de muur wordt gespoten. Het wordt vaak door stucadoors aangeraden om in kleur te laten spuiten zodat eventuele beschadigingen minder snel zichtbaar zijn.

Leemstuc heeft unieke eigenschappen die het binnenklimaat bevorderen. Het heeft namelijk uitstekende warmte en vochtregulerende eigenschappen. Dit maakt van leemstuc een verantwoorde en voordelige keuze.

Gezinsleven

Wanneer u (kleine) kinderen heeft loopt u doorgaans een groter risico op beschadigingen binnenshuis. Stucwerk dat tegen een stootje kan is dan ook geen overbodige luxe en resulteert in langdurig plezier van u gestucte muren of vloeren. Stoot- en slijtvaste soorten stucwerk zoals beton ciré, microcement/microbeton en terrastone zijn kind proof.

  • Terrastone: vanaf ongeveer €60,- per vierkante meter
  • Beton Ciré: vanaf ongeveer €100,- per vierkante meter
  • Microcement: vanaf ongeveer €135,- per vierkante meter
  • Microbeton: vanaf ongeveer €155,- per vierkante meter

Terrastone, beton cire, microbeton en microcement

Terrastone, beton cire, microbeton en microcementTerrastone, beton cire, microbeton en microcement

Er zijn vele variaties mogelijk met deze soorten stucwerk zodat u zelf kunt beslissen wat voor aanzicht u creëert. U bent hoe dan ook verzekerd van een duurzame afwerking voor uw muren of vloeren.

Droomhuis

Wanneer u toe bent aan iets nieuws of u wilt uw droomhuis realiseren; begin dan met stucwerk.

Vakkundig aangebracht stucwerk verrijkt iedere woning en zorgt voor een bijzondere uitstraling. Bijzondere stucsoorten zoals Venetiaans stucwerk of Tadelakt zijn sierlijk, stijlvol en origineel.

Tadelakt en venetiaans stucwerk

Tadelakt en venetiaans stucwerk

Beide zijn bijzondere soorten stucwerk die het beste tot hun recht komen als ze worden aangebracht door een specialist.

Stucwerk voor u

Bepaal welk type stucwerk het meest geschikt is voor uw woning. Kies het stucwerk dat het beste bij u past en begin vandaag nog met het creëren van een nieuwe look!

Rate this post