Stucadoor prijzen

Tijdens uw zoektocht naar een stucadoor is er een vraag die snel in uw opkomt: wat kost een stucadoor? U wilt immers weten of de prijzen van een stucadoor passen in uw budget. Lees snel verder voor de kosten van het laten stucen van uw muren of plafonds en ontdek hoe u kunt besparen op de stucadoor prijzen.

Wat kost een stucadoor?

Er zit prijsverschil tussen de stucadoor kosten voor het stucen van muren en plafond. De kosten voor voor het stucen van een muur zijn gemiddeld € 5 – € 20 per m2 en voor een plafond € 15 – € 25 per m2, inclusief materiaal en stucadoor loonkosten.

Bent u op zoek naar een stucadoor en benieuwd naar de prijzen? Hieronder ziet u een indicatie van de kosten per m² voor het laten stucen van uw woning:

Dienst stucadoorGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 10 - € 18
Sausklaar stucen€ 10 - € 25
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 15 - € 30
Schuurwerk€ 18 - € 25
Raapwerk€ 18 - € 30

Prijsvoorbeeld stucadoor: Heeft u muren met een oppervlakte van 150 m² die u wilt laten voorzien van een laag spachtelputz? Stel uw stucadoor vraagt een tarief van € 16 per m², dan komt de totale prijs uit op € 2.400, inclusief materiaal, loonkosten van de stucadoor en btw.

Exacte prijzen van een stucadoor

U heeft nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor het stucen van uw muren of plafonds. Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u de exacte prijzen voor uw klus weten? Hier komt u slechts op één manier achter: het aanvragen van offertes. Als u dit slim aanpakt, kunt u ook nog eens besparen op de kosten. Stucadoors hanteren namelijk verschillende prijzen. Wilt u zeker weten dat u uw stucwerk voor een scherp tarief laat aanbrengen? Vergelijk dan altijd meerdere prijzen voordat u met een stucadoor in zee gaat. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op de kosten voor het stucen. Wilt u besparen, maar heeft u geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het opvragen van offertes? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u de mogelijkheid om in één klap offertes aan te vragen van tot wel 5 betrouwbare stucadoors bij u in de buurt. De geheel gratis en vrijblijvende offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar en ontdek direct de stucadoor met de voordeligste prijzen.

Wat kost een stucadoor?

Groot of klein oppervlak stucen

Heeft u meerdere wanden of plafonds die toe zijn aan een (nieuwe) laag stucwerk? Het lijkt wellicht logisch om deze klus op te splitsen en de kosten te verspreiden over een langere periode. Toch raden wij u aan om, als uw budget het toelaat, de klus in één keer uit te besteden. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijzen van het stucen per m². De stucadoor kan bij het stucen van een groot oppervlak een stuk efficiënter te werk gaan én extra kosten, zoals de huur van een steiger of de voorrijkosten, hoeft u slechts één keer te betalen. Laat u een groot oppervlak stucen, vergeet dan niet om een speciale prijs af te spreken met uw stucadoor. De stucadoor is bij een grote klus vaak bereid om een korting te geven.

Laat u een klein oppervlak stucen? Dan rekenen stucadoorsbedrijven vaak een starttarief om alle kosten te dekken. Dit starttarief wordt vaak gehanteerd bij oppervlaktes onder de 30 m² en ligt gemiddeld tussen de € 290 en € 320.

Stucadoor prijzen

Wanden of plafond stucen: het prijsverschil

De exacte prijs voor het stucen van een woning verschilt per situatie. De prijs van de stucadoor hangt namelijk af van talloze factoren. Welk soort stucwerk kiest u, welk tarief rekent uw stucadoor en welk oppervlak laat u stucen? Laat u een grote en rechte wand in uw woonkamer voorzien van spachtelputz dan liggen de prijzen lager dan wanneer de stucadoor aan de slag moet in een kleine badkamer met veel hoekjes, deurposten en kozijnen die de klus vertragen. Ook een plafond is voor een stucadoor lastiger te bereiken, hierdoor liggen de prijzen voor het stucen van een plafond vaak iets hoger dan de prijzen voor het stucwerk op wanden.

Goedkoop stucen

Het voordeel van stucwerk is dat u de prijzen voor een groot deel zelf in de hand heeft. Natuurlijk heeft uw stucadoor een tarief waar u rekening mee moet houden en betaalt u een vast bedrag voor de materiaalkosten en btw, maar de grootste prijsfactor kiest u zelf. We hebben het over het soort stucwerk. De prijzen voor de verschillende soorten stucwerk lopen enorm uiteen. Wilt u een fraaie afwerking van uw muren of plafonds en tegelijk het prijskaartje zo laag mogelijk houden? Kies dan voor spuitwerk op uw plafond of muren. Spackspuitwerk wordt met behulp van een spuitmachine aangebracht, waardoor de stucadoor bijzonder efficiënt te werk gaat. De klus is dan ook binnen een mum van tijd gepiept en dat tegen een lage prijs. De prijzen van spackspuiten beginnen al bij € 5 per m².

Spackspuitwerk is niet de enige vorm van stucwerk die u goedkoop kunt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor een sierpleister, zoals het populaire spachtelputz. De prijzen van spachtelputz beginnen bij € 12 per m². Hiervoor krijgt u sterk stucwerk dat met gemak jarenlang meegaat en u bent geen fortuin kwijt aan het stucen van uw woning.

stucadoor prijzen

Luxere vormen van stucwerk

U weet nu welke soorten stucwerk passen in een laag budget. Bent u bereid om wat meer geld te besteden aan het stucen van uw woning? Er zijn ook veel ‘luxere’ vormen van stucwerk waar u uit kunt kiezen. De prijzen van de stucadoor liggen een stuk hoger, maar hier krijgt u wel stucwerk met een unieke uitstraling voor terug. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tadelakt: Eén van de duurste vormen van stucwerk is tadelakt. Tadelakt is een Marokkaanse kalkpleister die direct zorgt voor een warme en marmerachtige uitstraling. Tadelakt wordt vaak gebruikt in badkamers, omdat het waterbestendig is en zorgt voor een rustgevende ‘hammam’ uitstraling. Doordat het aanbrengen van Tadelakt zeer arbeidsintensief is liggen de prijzen van dit stucwerk hoog, gemiddeld tussen de € 175 en € 225 per m².

Tadelakt

  • Betonstuc: Bent u verliefd op de warme uitstraling van tadelakt, maar vindt u de prijzen te hoog? Dan is betonstuc een goed alternatief. Betonstuc is een waterdicht cementgebonden stucwerk die op verschillende manieren kan worden aangebracht. Een stoere en industriële betonlook behoort tot de mogelijkheden, maar door de betonstuc te voorzien van een gewreven afwerking, ook wel beton ciré genoemd, krijgt betonstuc een steenachtig uiterlijk en kan zelfs de uitstraling van tadelakt worden nagebootst. Betonstuc is een stuk eenvoudiger om aan te brengen en de prijzen van een stucadoor liggen dan ook lager, houd rekening met een prijs vanaf € 100 per m².

Beton cire

Betaal slechts 9% btw over de stucadoor kosten

Btw, we betalen het allemaal, maar worden er het liefst zo min mogelijk aan herinnerd. Gelukkig is er een speciale btw-regeling voor stucwerk, waardoor u een stuk voordeliger uit bent. Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21% btw, maar slechts 9%. Het lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten én de arbeidskosten van de stucadoor. Wilt u weten wat dit voor uw situatie betekent? Stel u laat sierpleister aanbrengen op uw wanden en uw stucadoor vraagt hiervoor een tarief van € 15 per m², exclusief btw. Bij wanden met een totale oppervlakte van 120 m² komt de prijs van de stucadoor uit op € 1.800. Tellen we daar 21% btw bij op, dan komt u uit op een totaalprijs van € 2.178. Is uw woning ouder dan 2 jaar en profiteert u van het lage btw-tarief, dan betaalt u slechts € 1.908 voor exact dezelfde klus. Profiteer van deze btw-verlaging en bespaar met gemak honderden euro’s op de prijzen van een stucadoor.

Let op: verwar deze btw-regeling niet met de btw-verlaging op het herstellen en renoveren van woningen. Met de laatste btw-verlaging kon u verschillende werkzaamheden aan uw woning laten verrichten en slechts 9% btw betalen over de arbeidskosten. Deze btw-regeling liep af op 1 juli 2015. Het lage btw-tarief op stucwerk is een andere regeling en blijft, ook na 1 juli 2015, geldig.

Uw stucwerk voordelig uitbesteden

Stucwerk is geen klus die u graag zelf wilt doen. Het is specialistisch werk dat de juiste kennis, materialen en ervaring vraagt. Een behoorlijke dosis kracht en uithoudingsvermogen is daarnaast vereist om het stucwerk aan te brengen in een hoog tempo. Werkt u te langzaam? Stucwerk droogt snel en het risico op zichtbare aanzet op uw muren is groot. Kortom, een pittige klus, zelfs voor een ervaren doe-het-zelver. Wilt u gegarandeerd het mooiste eindresultaat? Laat de klus dan over aan een professionele stucadoor. Gelukkig zijn er manieren waarmee u kunt besparen op de prijzen van een stucadoor, zodat u niet de hoofdprijs betaalt.

Waarschijnlijk zijn er tientallen stucadoors in uw regio die uw klus perfect kunnen uitvoeren. Al deze stucadoors willen graag aan de slag in uw woning. Maak verstandig gebruik van deze concurrentie en kijk rustig welke stucadoor u het beste prijsaanbod doet. Binnen een mum van tijd de prijzen van tot wel 5 stucadoors in uw omgeving ontvangen? Vul gratis en vrijblijvend onze offerteaanvraag in en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van ervaren stucadoors al in huis. Zo ziet u direct welke stucadoor u de scherpste prijzen biedt.

Stucadoor offertes vergelijken