Stucadoor kosten bespaartips

Stucadoors kunnen de afwerking van uw woning professioneel voor u verzorgen. Met deze tips houdt u de kosten van uw stucadoor zo laag mogelijk.

1. Stucwerk in één keer laten doen

Als u stucwerk op meerdere plekken in uw huis overweegt, is het voordeliger om al uw stucwerk in één keer te laten doen. Uw stucadoor kan door de grote opdracht efficiënter werken. Deze efficiëntie betaalt zich uit in de lagere kosten voor het stucen. U bespaart ook op eenmalige kosten, zoals voorrijkosten.

2. Stucadoors BTW-tarief verlaagd

Stucadoors mogen een verlaagd BTW-tarief hanteren bij huizen die ouder zijn dan twee jaar. Als uw huis ouder is dan twee jaar, verlaagt dit direct uw stucadoor prijs. Als uw huis jonger is dan twee jaar, kan het soms de moeite waard zijn om te kiezen voor een latere uitvoerdatum. Met een paar maanden wachten spaart u zo 12% van de stucadoor kosten uit.

3. Stucadoor offertes vergelijken

Stucadoor prijzen van meerdere stucadoorsbedrijven kunnen onderling verschillen. U kunt daar uw voordeel mee doen. Vergelijk meerdere stucadoor offertes vóór u uw keuze maakt. U weet dan zeker dat u voor de beste stucadoor prijs kiest.

4. Stucwerk aan uw wensen aanpassen

U kunt flink besparen op stucwerk kosten door uw wensen goed op een rijtje te zetten. Voor veelgebruikte ruimtes wilt u uw stucadoor misschien een mooie afwerking met sierpleister laten verzorgen. In een weinig gebruikte ruimte kan sausklaar maken of spackspuiten voldoende zijn. En waar u voor uw muren misschien een bijzonder product wilt, kunt u in veel gevallen uw plafonds stucen met lager geprijsd spackwerk.

5. Stucwerk zelf voorbereiden spaart stucadoor kosten

Natuurlijk zorgt u ervoor dat de ruimtes waar de stucadoors moeten werken, leeggeruimd zijn. En als u toch bezig bent, kunt u misschien ook uw stucadoor prijs verlagen door zelf af te plakken of de muren voor te behandelen. Vraag uw stucadoor welke stucwerk voorbereidingen u zelf kunt doen en ga na of dit van invloed is op de garantieregeling voor stucadoren.