Stucadoorsbedrijf

Stucen is een nauwkeurige klus die om de nodige kennis, ervaring en materialen vraagt. Gaat u voor kwaliteit? Schakel dan een professioneel stucadoorsbedrijf in. Lees hier alles over het vinden van het beste stucadoorsbedrijf én de beste prijs.

Wat kost een stucadoorsbedrijf?

Zijn uw muren of plafond toe aan een goede laag stucwerk en bent u op zoek naar een stucadoorsbedrijf om deze klus te klaren? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten van een stucadoorsbedrijf. Wij helpen u graag op weg met enkele gemiddelde prijzen van veel voorkomende soorten stucwerk:

Dienst stucadoorGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 10 - € 18
Sausklaar stucen€ 10 - € 25
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 15 - € 30
Schuurwerk€ 18 - € 25
Raapwerk€ 18 - € 30

Zoals u ziet verschillen de prijzen per soort stucwerk. Zo beginnen de prijzen voor spackspuiten al bij € 5 per m² en lopen de prijzen voor het laten aanbrengen van sierpleister op tot wel € 23 per m². Daarnaast hangt de exacte prijs af van:

  • het oppervlak dat u laat stucen (hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m²)
  • het stucadoorsbedrijf dat u kiest

Het prijsverschil tussen stucadoorsbedrijven kan hoog oplopen. Het is goed mogelijk dat u bij het ene stucadoorsbedrijf € 400 betaalt voor het laten stucen van uw plafond en dat een ander stucadoorsbedrijf een bedrag van € 550 vraagt voor exact dezelfde klus. Wilt u voorkomen dat u onnodig te veel betaalt? Ga dan niet akkoord met de eerste offerte die u ziet, maar vergelijk de prijzen van meerdere stucadoorsbedrijven in uw regio. Zo ziet u direct bij welk stucadoorsbedrijf u het voordeligst uit bent. Het vergelijken van de prijzen hoeft niet veel tijd in beslag nemen. Bij ons vraagt u binnen 2 minuten al offertes aan van tot wel 5 stucadoorsbedrijven in uw omgeving. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis én vrijblijvende offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar en profiteer van de beste prijzen.

Stucadoor prijzen vergelijken

Een stucadoorsbedrijf vs. een doe-het-zelver

Met een beetje rondvragen vindt u vast wel een oom of een buurman die beweert prachtig stucwerk te leveren. Deze klussers doen dat graag voor een ‘’zacht prijsje”, hebben nog nooit klachten gehad en weten precies wat ze doen. In de praktijk draait het er vaak op uit dat u genoegen moet nemen met een slecht afgewerkte muur. Al snel wordt duidelijk dat de afwerking niet vlak is, er ontstaan scheuren en vochtplekken in het stucwerk, of er zitten grote kleurverschillen in het stucwerk, die de hobbyklusser niet kan verklaren. Het resultaat: extra hoge kosten, omdat er nu alsnog een stucadoorsbedrijf moet worden ingeschakeld voor het repareren van de muur. Had u niet liever meteen een professioneel stucadoorsbedrijf ingehuurd?

Stucen is nauwkeurig maatwerk. Niet voor niets zijn er stucadooropleidingen. Stucadoorsbedrijven nemen vaak alleen werknemers aan met stucadoorsdiploma’s, zodat ze garantie op hun stucwerk kunnen bieden. Juist die garantie is een belangrijke reden waarom veel mensen hun stucwerk laten verzorgen door een stucadoorsbedrijf. Zij bieden de garantie die een hobbyklusser niet kan geven.

Stucadoorsbedrijf

Hoe herkent u een goed stucadoorsbedrijf?

Als u uw stucwerk uitbesteedt dan verwacht u kwaliteit. Gelukkig zijn de meeste stucadoors in staat om dit te leveren, maar ook hier kunt u net die rotte appel treffen. Wilt u dit risico zoveel mogelijk vermijden, kijk dan naar de keurmerken waar een stucadoorsbedrijf over beschikt. Een stucadoorsbedrijf met een keurmerk moet aan verschillende eisen voldoen op het gebied van vakkennis, kwaliteit en garantie. De stucadoorsbedrijven worden hier regelmatig op getoetst, waardoor u ervan uit kunt gaan dat u met een betrouwbaar stucadoorsbedrijf in zee gaat. Belangrijke keurmerken voor stucadoorsbedrijven zijn:

  • NOA-Afbouwgarantie
    NOA Afbouwgarantie
  • Stuckeur (ook wel Afbouwkeur genoemd)

Stuckeur

Natuurlijk is het mogelijk dat stucadoorsbedrijven zonder keurmerken u precies dezelfde kwaliteit leveren. Deze keurmerken zijn in het leven geroepen om u als consument meer zekerheid te bieden.

Advies op maat

Een stucadoorsbedrijf heeft alle kennis, ervaring en materialen in huis om uw woning te voorzien van het beste stucwerk. Maar minstens net zo belangrijk: het stucadoorsbedrijf voorziet u van advies op maat. Grote kans dat u zelf geen expert bent op het gebied van stucwerk en door de overvloed aan informatie op het internet ziet u door de bomen het bos niet meer. Voor u het weet is uw muur voorzien van een laag stucwerk die achteraf toch niet helemaal blijkt aan te sluiten op uw wensen. Leg uw wensen voor aan een stucadoorsbedrijf en binnen een mum van tijd weet u welk stucwerk het beste aansluit op uw woning én uw voorkeuren. Zo weet u zeker dat u de komende jaren volop geniet van uw prachtige stucwerk.

Verlaagd btw-tarief stucadoorsbedrijf

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteert u van extra voordeel bij het inschakelen van een stucadoorsbedrijf. Het btw-tarief voor stucwerk ligt dan op 9%, in plaats van de gebruikelijke 21%. Het verlaagde btw-tarief geldt op het stucen, maar ook op:

  • het voorbereiden en de voorbehandeling van het stucwerk
  • de arbeidsuren én de gebruikte materialen

Wat doet dit verlaagde btw-tarief met de kosten voor het inhuren van een stucadoorsbedrijf? Stel u laat uw muren met een totale oppervlakte van 120 m² behangklaar stucen. Het stucadoorsbedrijf vraagt hiervoor een tarief van € 10 per m². De totale kosten: € 1.200. Zou het btw-tarief echter niet op 9% liggen, maar op 21%, dan zou u voor dezelfde klus bijna € 1.365 kwijt zijn. Het is dus duidelijk, deze btw-verlaging maakt het inschakelen van een stucadoorsbedrijf een stuk voordeliger.

Let op: deze btw-regeling verschilt van het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten bij de renovatie en herstel van woningen. De laatst genoemde btw-verlaging liep af op 1 juli 2015, terwijl het lage btw-tarief op stucwerk geldig blijft. Ook na 1 juli 2015 profiteert u dus van het voordelige 9%-tarief op stucwerk.

 

Vind het beste stucadoorsbedrijf in uw regio

Als u al eerder heeft gezocht naar een stucadoorsbedrijf dan weet u het: het aanbod is groot. Waarschijnlijk is het aantal stucadoorsbedrijven in uw regio niet eens op 2 handen te tellen. De zoektocht naar het beste stucadoorsbedrijf lijkt dan ook op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Bij ons vraagt u binnen een mum van tijd offertes aan van niet 1, maar tot wel 5 stucadoorsbedrijven, waardoor het vergelijken een eenvoudige klus wordt. Binnen 2 minuten omschrijft u uw klus en na het versturen van deze opdrachtomschrijving ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 5 betrouwbare stucadoorsbedrijven in uw omgeving. Leg de offertes naast elkaar om het stucadoorsbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Veel huiseigenaren gingen u al voor en zij ontdekte dat het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Een aanzienlijke besparing. Daarnaast is het aanvragen van de offertes volledig gratis en vrijblijvend. Geheel zonder risico krijgt u dus inzicht in de exacte prijzen voor uw klus.