Badkamer stucen

Het stucen van uw badkamer zorgt voor een hygiënische, originele en stijlvolle afwerking. Welk stucwerk is het beste en voordeligste voor uw badkamer?

Prijzen badkamer stucen

De prijs voor het stucen van een badkamer varieert, omdat er een aantal factoren zijn die hier invloed op hebben. De prijzen zijn afhankelijk van de stucadoors, ondergrond, het aantal vierkante meters en uw specifieke wensen. Wij onderscheiden vijf verschillende soorten stucwerk voor het badkamer stucen:

Type stucwerk Badkamer stucen prijs
Spackspuitenvanaf € 10 per m²
Glad stucwerk vanaf € 15 per m²
Beton cirévanaf € 100 per m²
Tadelaktvanaf € 140 per m²
Microcement & microbetonvanaf € 145 per m²

Als u een specifieke prijsindicatie wilt, kunt u vrijblijvend verschillende offertes aanvragen bij meerdere stucadoorsbedrijven bij u in de regio. Hierdoor kunt u aanzienlijk prijsvoordeel behalen op het stucen van uw badkamer. Wilt u zeker zijn van de juiste keuze? Kijk dan ook naar keurmerken. Heeft uw vakspecialist het NOA-keurmerk of Afbouwkeur? Dan weet u zeker dat de klus perfect wordt uitgevoerd.

Tadelakt

Waarom uw badkamer stucen?

De badkamer stucen is de nieuwste trend op het gebied van stucwerk. Het is hygiënisch, origineel en biedt een stijlvol alternatief voor betegelen. Door de veelzijdigheid van stucwerk kunt u kiezen uit vele verschillende soorten afwerkingen. Twee belangrijke voordelen van de badkamer stucen zijn:

  • Hygiëne
  • Originaliteit

Hygiëne

Stucen verbetert de hygiëne in uw badkamer. Dit komt doordat er bij stucen, in tegenstelling tot betegelen, geen voegen zijn waarin schimmel zich kan nestelen. U hoeft dus geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken om schimmel tegen te gaan. De badkamer stucen zorgt voor optimale hygiëne, en een verzorgde, stijlvolle uitstraling.

Originaliteit

Door middel van stucen kunt u unieke structuren en patronen creëren in uw badkamer. Het is zelfs mogelijk om uw bad, douche en wastafel met stucwerk in uw badkamer te verwerken. Zo ontwerpt u een persoonlijke en eigen badkamer met een basis van kwalitatief hoog stucwerk.

Stucwerk badkamer

Badkamer stucen: soorten

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk. Voor de badkamer hebben wij de belangrijkste vier uitgekozen:

Tadelakt

Tadelakt is een waterafstotende pleistersoort op basis van kalk en toegevoegde pigmenten. Voor een mediterrane, warme badkamer kiest u voor Tadelakt. Wilt u meer weten over deze eeuwenoude, traditionele manier van stucen?

Beton Ciré

Beton Ciré is een zeer sterke, slijt- en watervaste cementstuc. Het is in vele kleuren te verkrijgen zodat het geschikt is voor veel verschillende type badkamers.

Microcement & Microbeton

Microcement is een hoogwaardige, duurzame en waterdichte stuc. Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als Microcement, maar het is sterker en kan in een patroon aangebracht worden. Het is al jarenlang razend populair in Argentinië.

Terrastone

Terrastone is een natuurproduct dat dankzij zijn unieke samenstelling toepasbaar is in badkamers en op vloeren.. Het is een duurzaam type stucwerk dat dankzij de hoge PH-waarde schimmelwerend is. Hoe het er uiteindelijk op uw muur uit ziet hangt af van wanneer en hoe het wordt aangebracht.

Stucwerk in andere ruimtes

Heeft u wel eens eerder een stucadoor gezocht? Dan weet u het: de mogelijkheden voor stucwerk zijn eindeloos. Behalve informatie over de badkamer stucen, hebben wij nog veel meer informatie voor u over verschillende soorten stucwerk. Hieronder ziet u een overzicht van links naar verwante onderwerpen:

Bespaar tot 40% door offertes aan te vragen

Wilt u uw badkamer stucen? Vergelijk dan de verschillende offertes van meerdere stucadoorsbedrijven. Consumenten die via deze site offertes aanvroegen, bespaarden tot wel 40%.