Buitenmuur stucen

De buitenmuur stucen is de ideale oplossing voor het creëren van een nieuwe uitstraling voor uw huis zonder dat er stevig verbouwd hoeft te worden. Lees hier alles over het stucen van uw buitenmuur.

Prijzen buitenmuur stucen

De prijs voor het stucen van de buitenmuur hangt af van de stucadoor, de conditie waarin de muur verkeert en wat de wensen zijn van de klant. De kosten zullen doorgaans hoger uitvallen omdat buiten stucwerk bestand moet zijn tegen wisselende milieu invloeden. Omdat we toch een prijsindicatie willen geven gaan we uit van een gemiddelde prijs:

  • Buitenmuur stucen: vanaf ongeveer €60,- per m2.

Voor een specifieke prijsindicatie is het verstandig om verschillende offertes te vergelijken. Op deze manier bent u direct op de hoogte van de prijsverschillen tussen stucadoorsbedrijven. U ontvangt tot wel 5 offertes, waardoor u tot wel 40% bespaart op de kosten. Een bijkomend voordeel: voor uw buitenmuur stucen betaalt u slechts 9% btw in plaats van 21%.

Buitenmuur stucen

Buiten stucwerk

Voor binnenshuis stucen zijn er talloze opties voor het afwerken van uw muren, wanden en plafonds. Dit geldt ook voor wanneer u besluit een buitenmuur te stucen. We onderscheiden hierin drie stucsoorten:

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Gepleisterde plint vroeger

Een gepleisterde plint is een cementgebonden stuclaag op de buitenmuur van een woning. Van oudsher werd deze cementgebonden stuclaag aangebracht bij boerderijen omdat dit eenvoudiger schoon te maken was. Boerderijen werden namelijk meer dan eens voorzien van een rieten dak en dakgoten hadden zij niet. De regen viel daardoor altijd op de grond naast de boerderij wat resulteerde in een muur die ondergespat werd met modder. Een gepleisterde plint had het grote voordeel dat het veel makkelijker schoon te houden is dan een gemetselde muur.

Gepleisterde plint nu

Tegenwoordig wordt deze vorm van buiten stucwerk vaak toegepast om de onderste laag van gemetselde stenen te verbergen. Deze laag bestaat doorgaans uit hardgebakken stenen omdat deze het grondwater beter weren dan de gebruikelijke metselstenen. Ze hebben echter wel een andere kleur en de plintlaag heeft daarom in dit geval een decoratieve functie.

Buitenmuur stucen

Schuurwerk

Schuurwerk voor buiten is een waterafstotende pleister waarmee u een bijzondere, onderscheidende uitstraling creëert voor uw huis. U kunt een bepaalde structuur aan laten brengen en u heeft keuze uit vele kleuren.

Alvorens er schuurwerk aangebracht wordt is het noodzakelijk dat men de gevel voorbehandelt. Op ruwe ondergronden, zoals gemetselde wanden, is raapwerk een vereiste. Dit wordt aangebracht zodat de muur op ieder punt waterpas is. Als de gevel in een slechte staat verkeert is het mogelijk om deze te verstevigen door middel van gaas aan het raapwerk toe te voegen. Na dit voorbereidende werk bent u om klaar om de buitenmuur te stucen.

Buitenmuur stucen: Spachtelputz

Spachtelputz voor binnenshuis is al jarenlang erg populair. Uw buitenmuur stucen met Spachtelputz is echter ook een uitstekende optie. Het kan tegen een stootje, is weer- en windvast en zorgt voor een fraaie uitstraling.

Vergunning buitenmuur stucen

De buitenmuur stucen is een ideale oplossing voor het opknappen van uw huis. Als u door middel van het stucen van de buitengevel uw huis een nieuwe uitstraling wilt geven dan is het altijd nodig na te gaan of u een vergunning aan moet vragen bij de gemeente. U verandert immers het aanzicht van uw woning. Wanneer u een gevel in zijn oorspronkelijke staat wilt terugbrengen is het doorgaans niet nodig om hiervoor een vergunning aan te vragen.

Buitenmuur stucen

Binnenshuis stucen

Stucwerk is een mooie en veelzijdige manier om uw wanden en plafonds mee af te werken. Bij ons kunt u onder andere lezen over:

Bespaar tot 40% door offertes aan te vragen

Heeft u wel eens eerder een stucadoor gezocht? Dan weet u het: de prijzen van verschillende stucadoors kunnen erg uiteenlopen. Voordat u besluit om een stucadoor in te huren kunt u het beste eerst verschillende offertes vergelijken. U komt zo tot de voordeligste en beste keuze voor uw klus. Consumenten die via onze website offertes vergeleken bespaarden tot wel 40%.