Plafond stucen

Zitten er beschadigingen, scheuren of vlekken in uw plafond of is uw plafond om een andere reden toe aan een opknapbeurt? Laat dan uw plafond stucen. Hierna straalt uw woning als nooit tevoren. Wilt u alles weten over de mogelijkheden voor het stucen van uw plafond en de prijzen? Lees snel verder.

Plafond stucen: wat kost het?

Het stucen van uw plafond is geen klus die u uit wilt stellen. Een plafond is een prominent onderdeel van uw woning en een slecht onderhouden plafond doet dan ook afbreuk aan uw gehele interieur. Desondanks is het wel belangrijk dat het stucen van uw plafond in uw budget past. Een indicatie van het kostenplaatje ziet u hieronder:

Dienst stucadoorGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk plafond€ 5 - € 11
Behangklaar plafond€ 12 - € 15
Sausklaar plafond€ 14 - € 23
Sierpleister plafond€ 15 - € 23
Schuurwerk plafond€ 15 - € 25

Zoals u ziet lopen de prijzen uiteen. Dit heeft vooral te maken met het soort stucwerk dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor spuitwerk op uw plafond? De stucadoor brengt dit razendsnel met een spackspuitmachine aan, waardoor de prijzen laag liggen. Wilt u uw plafond van een mooie lik verf voorzien, maar moet het plafond eerst vlak en egaal worden gemaakt met sausklaar stucwerk? De stucadoor werkt alle oneffenheden op uw plafond dan handmatig weg, waardoor de klus meer tijd in beslag neemt. De prijzen voor sausklaar stucwerk liggen dan ook hoger dan die voor spuitwerk.

Plafond stucen

Vergelijk de prijzen

U doet het bij het kopen van een nieuwe wasmachine, het afsluiten van een verzekering en bij het doen van uw wekelijkse boodschappen: het vergelijken van de prijzen. Het vergelijken van prijzen is volledig geïntegreerd in onze dagelijkse routine, vaak merken we het niet eens meer op. Ook bij het stucen van uw plafond is het vergelijken van de prijzen een slimme zet. Er zijn namelijk talloze stucadoors die uw plafond vakkundig kunnen stucen. Hanteren zij allemaal hetzelfde tarief? Nee. Sterker nog, het prijsverschil tussen stucadoors kan oplopen tot wel 40%. Zo betaalt u bij de ene specialist € 800 voor het stucen van uw plafond en is het goed mogelijk dat een andere stucadoor bij u in de buurt hier slechts € 500 voor vraagt. Ontdek welke stucadoor in uw regio de voordeligste prijzen biedt en vul onze offerteaanvraag binnen slechts 2 minuten in. U ontvangt dan niet één offerte, maar offertes van tot wel 5 betrouwbare stucadoors in uw regio. Leg de prijzen naast elkaar en de voordeligste stucadoor heeft u binnen een mum van tijd gevonden. Bent u van gedachten veranderd en besluit u om af te zien van de klus? Dit is geen enkel probleem. Het aanvragen van offertes bieden wij gratis en volledig vrijblijvend aan.

Plafond stucen: alle opties op een rij

Wanneer u uw plafond gaat stucen wilt u natuurlijk alles weten over de verschillende mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek welk soort stucwerk het beste past bij uw plafond:

  • Glad stucwerk
  • Spuitwerk
  • Schuurwerk
  • Sierpleister

Uw plafond glad maken

Zitten er beschadigingen, scheuren of oneffenheden in uw plafond? De stucadoor maakt uw plafond weer egaal door saus- of behangklaar stucwerk aan te brengen. Met behulp van een gipslaag wordt uw plafond glad gemaakt en kunt u het plafond afwerken met sauswerk, stucwerk of behang. Behangklaar stucwerk is goedkoper dan sausklaar stucwerk. Omdat er nog een laag behang wordt aangebracht is het niet erg dat het plafond nog wat ruwer is, terwijl het plafond bij sausklaar stucwerk perfect glad moet zijn. De stucadoor is hierdoor meer tijd kwijt aan sausklaar stucwerk.

Spuitwerk plafond

Wilt u uw plafond opknappen, maar tegelijk de kosten laag houden? Dan is spuitwerk een geschikte optie. Met spackspuitwerk brengt de stucadoor een pleisterlaag aan op uw plafond. Dit doet de stucadoor met behulp van een spuitmachine, waardoor het stucwerk snel en efficiënt wordt aangebracht. Spuitwerk wordt in 2 lagen aangebracht. Met de eerste laag worden kleine gaatjes en oneffenheden in uw plafond weggewerkt. Met de tweede laag werkt de stucadoor uw plafond af en ontstaat er een korrelstructuur op uw plafond. De dikte van de korrel bepaalt u zelf. Wat u ook zelf bepaalt is de kleur van het spuitwerk. Laat het spuitwerk direct aanbrengen in de door u gewenste kleur, dan is schilderen niet meer nodig.

Plafond stucen

Schuurwerk

Een populaire afwerking voor plafonds is schuurwerk. Schuurwerk is een licht korrelige gipsmortel die de stucadoor in halve slagen op uw plafond aanbrengt. Door deze draaiende bewegingen ontstaat er een speels en uniek patroon, dat er bij verschillend lichtinval steeds anders uitziet. Schuurwerk dient als eindafwerking en uw plafond schilderen is daarom niet nodig. U bent na het stucen direct klaar. Schuurwerk is niet stootvast en zien we om deze reden vaker terug op plafonds dan muren.

Plafond stuken

Sierpleister

Sierpleister is een populaire afwerking voor zowel wanden als plafonds. De meest gekozen variant is spachtelputz. Spachtelputz laat een korrelstructuur achter op uw plafond. Deze is te danken aan de steenkorrels die in de spachtelputz zijn verwerkt. De dikte van de korrel bepaalt u zelf, net als de kleur van het stucwerk. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik, maar zelfs een korrel van 4 millimeter behoort tot de mogelijkheden. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. Deze soorten hebben vergelijkbare voordelen, maar hebben een grovere korrel, waardoor ze een andere structuur achterlaten op uw plafond dan spachtelputz. Zo zorgt rustiekputz voor een korrelstructuur, maar ook voor lichte groeven in uw plafond en zorgt granol niet voor een korrelstructuur, maar enkel voor diepere groeven en putjes in de stuclaag.

Plafond stucen

Ornamenten

Heeft u uw plafond netjes af laten werken door een stucadoor, maar mist u toch nog iets? Vraag uw stucadoor dan eens naar de mogelijkheden voor ornamenten. Deze stijlvolle rozetten of sierlijsten worden gemaakt van pleisterwerk en geven een ruimte direct extra klasse. Ornamenten ziet u vooral veel terug in oudere woningen met hoge plafonds, maar ook in een nieuwbouwwoning misstaat een mooi ornament aan het plafond niet. Ornamenten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zo zit er altijd iets bij dat past bij uw wensen én woning.

Stucwerk plafond

Kan ik zelf mijn plafond stucen?

Is het stucen van een plafond moeilijk? Kort gezegd: ja. Zelfs voor een doorgewinterde doe-het-zelver is het stucen van een plafond een zware taak. Voor het stucen van uw plafond moet u constant boven uw macht werken, iets dat u waarschijnlijk niet gewend bent. Kramp, spierpijn en andere klachten komen al snel om de hoek kijken. Veel tijd om te rusten heeft u niet. Stucwerk droogt snel en een vlot werktempo is dan ook essentieel voor een goed eindresultaat. Voorkom frustraties en laat de klus over aan een professioneel stucadoorsbedrijf, dat in het bezit is van verschillende keurmerken, waardoor uw plafond binnen een mum van tijd perfect is gestuct.

Vind snel en eenvoudig de voordeligste prijzen

Wilt u uw plafond stucen, maar wel tegen de scherpste prijs? Ga dan niet in zee met de eerste stucadoor die u tegenkomt. De kans is groot dat een andere stucadoor in uw omgeving dezelfde klus voor een lager tarief wilt uitvoeren. Maak slim gebruik van het grote aanbod van stucadoors en vergelijk altijd de prijzen voordat u uw definitieve keuze maakt. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de voordeligste stucadoor en bieden u de mogelijkheid om binnen 2 minuten offertes aan te vragen van tot wel 5 stucadoors in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Leg de prijzen naast elkaar en zie direct welke stucadoor uw plafond tegen de laagste prijs kan stucen. Risico’s loopt u niet, het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis én vrijblijvend.