Beton Ciré

Beton Ciré is bij uitstek geschikt voor de badkamer en keuken dankzij de hygiënische, slijt- en watervaste eigenschappen. Waar kunt u Beton Ciré toepassen?

Prijzen beton Ciré

De prijzen van Beton Ciré per vierkante meter zijn afhankelijk van de stucadoor. Sommige stucadoors bewerken de Beton Ciré voordat ze het aanbrengen. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de hardheid die vereist is. Het geven van een precieze prijsspecificatie is daarom niet mogelijk. We gaan daarom uit van onderstaande gemiddelde kosten voor het stucen:

  • Beton Ciré: vanaf ongeveer €100,- per m2.

Eigenschappen Beton Ciré

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent. De Grieken en Romeinen gebruikten beton vele eeuwen geleden al als basis voor hun bruggen en viaducten. Beton Ciré hecht op vrijwel iedere ondergrond. De veelzijdigheid komt voort uit de volgende eigenschappen:Beton Ciré is een moderne variant op beton die ontstaan is in Frankrijk. Beton Ciré is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers, keukens, vloeren en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken of op uw terras. Dit komt door de volgende eigenschappen:

  • Slijtvast
  • Watervast
  • Naadloos
  • Hygiënisch

Beton cire

Watervast

Dankzij de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Beton Ciré steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermingslaag aantasten.

Slijtvast

Beton Ciré is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is dit stucwerk zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. Deze coating zorgt er voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. Traditionele aanrechtbladen zijn doorgaans gevoeliger voor dergelijke invloeden.

Naadloos

Beton Ciré is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk af te nemen en schimmel wordt geen kans gegeven.

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van Beton Ciré. Het is namelijk een alkalische wandafwerking. Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Dit maakt van dit type stucwerk een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Herkomst

Beton werd vroeger al gebruikt door de Egyptenaren, Babyloniérs, Romeinen en Grieken. Zij bouwden bruggen en aquaducten met beton als basis. Beton Ciré is een moderne variant op dit eeuwenoude product. Het is al meer dan tien jaar een begrip in Frankrijk en het is hard op weg om dat in Nederland ook te worden.

Meer waterbestendig stucwerk

Naast Beton Ciré hebben wij nog meer informatie over andere soorten stucwerk met soortgelijke eigenschappen:

Bespaar tot 40% op Beton Ciré

Wilt u Beton Ciré thuis in bijvoorbeeld uw badkamer of keuken? Laat dit dan aanbrengen door een professionele en erkende stucadoor. Vergelijk dan de verschillende offertes van meerdere stucadoorsbedrijven. Consumenten die via deze site offertes aanvroegen, bespaarden tot wel 40%. Dankzij het lage btw-tarief valt de prijs ook nog eens behoorlijk lager uit. De totale kosten voor uw klus zullen dus behoorlijk meevallen.