Granol

Granol heeft zijn beste tijd gehad? Niet als het aan ons ligt. Weinig andere soorten stucwerk bieden zoveel praktische voordelen als granol. Benieuwd naar wat granol voor uw woning kan betekenen? Lees snel verder.

Granol prijzen

Granol is zeer betaalbaar, zeker in vergelijking met luxere soorten stucwerk, zoals tadelakt of beton ciré. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van granol door een professionele stucadoor:

StucwerkGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Granol€ 12 - € 23

U weet nu de gemiddelde prijzen voor granol. De exacte kosten hangen af van de stucadoor die u kiest. Laat u wanden met een totale oppervlakte van 100 m² afwerken met dit type stucwerk? Het is goed mogelijk dat stucadoor A hier een prijs van € 2.000 voor vraagt, terwijl stucadoor B precies dezelfde klus wilt uitvoeren voor slechts € 1.500. Hoe u weet of u een goede prijs betaalt? Vergelijk de prijzen. Alleen dan weet u zeker dat u niet onnodig te veel geld betaalt voor uw stucwerk. Snel, gratis én vrijblijvend offertes aanvragen van ervaren stucadoors in uw regio? Vul onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 5 stucadoors. Leg de prijzen, werkzaamheden en bijvoorbeeld keurmerken naast elkaar en binnen enkele seconden heeft u de scherpste prijs voor het laten aanbrengen van granol boven water gehaald.

Granol

Wat is granol?

Granol is een sierpleister die bekend staat om de grove structuur. Er ontstaan groeven en putjes in het oppervlak, wat zorgt voor een unieke en sierlijke afwerking voor uw wanden. Heeft u een nostalgisch gevoel als u granol ziet? Dat kan heel goed, dit stucwerk was in de jaren ‘70 en ‘80 ongekend populair en veel woningeigenaren kozen voor deze sierpleister om hun wanden mee af te werken. In nieuwe woningen zien we het minder vaak terug, maar granol is weer een opmars aan het maken. Granol is ook in nieuwe woningen namelijk een mooie afwerking die veel voordelen biedt, waaronder:

  • Talloze kleuren en patronen zijn mogelijk
  • Het is door en door gekleurd
  • Eenvoudig overschilderbaar
  • Sterk en niet makkelijk te beschadigen
  • Het is al jarenlang een bekend product, waardoor stucadoors veel kennis en ervaring hebben met dit stucwerk

Patronen

Denkt u alle keuzemomenten te hebben gehad als u de beslissing heeft gemaakt voor granol? Dan heeft u het mis. De stucadoor kan granol namelijk precies afstemmen op uw smaak, door de sierpleister aan te brengen in een bepaald patroon. De bekendste patronen zijn:

  • een waaiervormig patroon, waarbij de stucadoor de granol in draaiende bewegingen aanbrengt.
  • een boomschors patroon, waarbij de stucadoor de granol verticaal aanbrengt.

Ieder patroon geeft een andere uitstraling aan uw muur. Bespreek de mogelijke granol patronen met uw stucadoor en kies voor de variant die het beste aansluit op uw wensen.

Granol

Kleuren

Laat u granol aanbrengen, dan heeft u de keuze uit talloze kleuren. Kies uw favoriete kleur en stem het granol volledig af op uw interieur. Granol is daarnaast kleurecht. Is uw muur beschadigd? Doordat er geen kleurverschil zichtbaar is, vallen de beschadigingen nauwelijks op. Uw muur blijft er met granol dan ook jarenlang mooi uitzien.

Heeft u al granol op uw muren en bent u de kleur van uw muur zat of past de kleur niet in uw huidige interieur? Voorzie de muur eenvoudig van een frisse kleur, door over het granol heen te schilderen met latexverf. Op ieder gewenst moment geeft u uw interieur een frisse uitstraling.

Granol op uw gevel

Zijn niet uw binnenmuren, maar juist uw buitenmuren toe aan een opknapbeurt? Ook dan behoort granol tot de mogelijkheden. Zorg dat er granol van goede kwaliteit wordt gebruikt en dat het op de juiste manier wordt aangebracht, het liefst door een professioneel stucadoorsbedrijf. Dan profiteert u jarenlang van een goede bescherming en een sierlijke afwerking van uw gevel.

Granol

Andere soorten sierpleister

Biedt granol precies de voordelen waar u naar op zoek bent, maar past de uitstraling niet helemaal bij wat u voor ogen heeft? Kijk dan eens naar andere sierpleisters, zoals spachtelputz. Spachtelputz is de meest gekozen variant onder sierpleisters en laat een subtiele korrelstructuur achter op uw muren. De uitstraling van spachtelputz heeft u gedeeltelijk zelf in de hand, doordat u de keuze heeft uit een fijne of juist grove korrel.

Spachtelputz

Wilt u stucwerk dat qua uitstraling tussen spachtelputz en granol in zit? Dan is rustiekputz de sierpleister voor u. Rustiekputz, ook wel barokpleister genoemd, heeft een grovere structuur dan spachtelputz, maar niet zo grof als granol. Rustiekputz heeft een korrelstructuur én lichte groeven in het oppervlak.

Rustiekputz

Bespaar op granol

Wilt u uw wanden een opknapbeurt geven met granol of een andere sierpleister? Het mooiste resultaat krijgt u door een professionele stucadoor in te schakelen voor de klus. Natuurlijk wilt u hier niet de hoofdprijs voor betalen. Wilt u zeker weten dat u een goede prijs betaalt aan uw stucadoor? Ga dan niet met de eerste de beste stucadoor in zee, maar vergelijk eerst de prijzen van meerdere stucadoorsbedrijven bij u in de buurt. U ziet dan direct bij welke stucadoor u het voordeligst uit bent. Helaas zetten de meeste stucadoors hun tarieven niet graag op internet en natuurlijk wilt u geen uren besteden aan het opvragen van de prijzen. Houd het simpel en vraag binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 5 ervaren stucadoors in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de gratis en vrijblijvende offertes. Leg de offertes naast elkaar en binnen een mum van tijd vindt u de stucadoor met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Offertes vergelijken