Leemstuc

Leemstuc heeft nauwelijks last van krimpscheuren en is bevorderlijk voor uw binnenklimaat vanwege de warmte en vochtregulerende eigenschappen.

Leemstuc prijzen

Leemstuc is eenvoudig te verkrijgen en dat zorgt ervoor dat de kosten voor het stucen doorgaans relatief laag zijn. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk met leem en daarom volgen hieronder verschillende prijsindicaties:

  • Leemstuc eenvoudigste afwerking: vanaf ongeveer €9,- per m2.
  • Leemstuc afwerkingen met parelmoer of vervaardigen van meubels door middel van stucwerk: tussen €9,- en €25,- per m2.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Wilt u leemstuc laten aanbrengen door een ervaren specialist? Vraag dan tot wel 5 offertes aan via ons offerteformulier. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, waardoor u altijd zelf de keuze houdt. U ontvangt offertes van ervaren vakspecialisten, waardoor u altijd goed zit. Controleer dit ook zelf nog via bijvoorbeeld het Afbouwkeur keurmerk.

Leemstuc

Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt om huizen mee af te werken. In culturen verspreid over de hele wereld wordt leem gebruikt. Het bestaat uit klei, silt, zand en nadat het gewonnen is wordt er doorgaans nog zand aan toegevoegd. Dit wordt gedaan om een ideale samenstelling te creëren waarmee gestuct kan worden. Er wordt ook vaak strohaksel aan toegevoegd om de kans op krimpscheuren te verkleinen.

Leemstuc

Leemstuc: Wandverwarming

Wandverwarming en leemstuc gaan uitstekend samen. Het is een ideale combinatie omdat leem onevenaarbaar is wanneer het aankomt op het opslaan van warmte en het afgeven hiervan. Leem is in staat om warmte uit zijn omgeving op te nemen en af te geven wanneer er temperatuurverschillen optreden. U laat in de zomer koud water door de buizen stromen en in de winter kiest u voor warm water. Zo blijft het in de zomer lekker koel en in de winter zorgt leem voor een behaaglijke binnentemperatuur.

Leemstuc: Vochtregulerend

Voor uw gezondheid is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in uw huis een bepaald percentage heeft. Gewenst is een luchtvochtigheid van 50 tot 80 procent. Een te droge binnenlucht kan zorgen voor onaangenaamheden en gezondheidsklachten. Leem heeft een vochtregulerende werking en dat bevordert het binnenklimaat. Leemstuc neemt bijvoorbeeld vocht uit de omgeving op als de lucht zeer vochtig is. Zodra het luchtvochtigheidsgehalte daalt, geeft de leem dit vocht weer af en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

Leemstuc: Natuurlijk

Leem bestaat volledig uit natuurlijke materialen zoals klei, zand, silt en vaak ook nog stro. Het is vrij van schadelijke stoffen en daarom zeer geschikt voor personen met allergieën. Leem is een milieuvriendelijke stucsoort en valt eenvoudig bij te werken indien er kleine beschadigingen optreden.

Warme stucsoorten

Behalve leemstuc zijn er nog meer soorten stucwerk die een dergelijke warme uitstraling hebben. Op onze website leest u meer over bijvoorbeeld:

Bespaar tot 40% op uw offerte

Zou u thuis ook een natuurlijk en warm gestucte wand willen met leem? Vergelijk dan de verschillende offertes van meerdere stucadoorsbedrijven. Consumenten die via deze site offertes aanvroegen, bespaarden tot wel 40% op stucwerk zoals leem en Beton Ciré. Bovendien betaalt u slechts 9% op de klus, waardoor de kosten nog lager uitvallen.