Microcement en microbeton

Microbeton en microcement zijn krasbestendige en milieubewuste afwerkingen. Vanwege de hoge slijtvastheid en hardheid kent microcement vele toepassingen.

Prijzen microcement en microbeton

Vanwege de hardheid zijn microcement en microbeton geschikt voor vele toepassingen. Dit stucwerk kan aangebracht worden op zowel wanden als op vloeren. De kosten voor het stucen zijn afhankelijk van de frequentie waarmee het oppervlakte belast gaat worden. Als u bijvoorbeeld microbeton laat toepassen op een veel gebruikte vloer dan moet dit een hogere slijtvastheid hebben dan in een ruimte waarin het stucwerk op normale wijze belast wordt. De prijzen van microcement en microbeton zijn ongeveer hetzelfde.

 • Vloeren standaard gebruik: vanaf €135,- per m2.
 • Vloeren intensief gebruik: vanaf €155,- per m2.
 • Wanden standaard gebruik: vanaf €135,- per m2.
 • Wanden in natte ruimte: vanaf €155,- per m2.

Heeft u wel eens een stucadoor gezocht? Dan weet u dat de prijzen van stucadoors verschillen. Wilt u zeker weten dat u de scherpste prijs betaalt, dan kunt u het beste offertes van verschillende stucadoorsbedrijven vergelijken. Doordat u zelf een keuze maakt uit de offertes van meerdere stucadoors uit uw regio kunt u tot wel 40% besparen op stucadoorskosten.

Waarom microcement & microbeton?

 • Aan te brengen op praktisch iedere ondergrond
 • Hoge krasbestendigheid
 • Waterdicht
 • Duurzaam
 • Weinig milieubelastend
 • Mogelijkheid om patronen aan te brengen (alleen met microbeton)

Microcement

Microbeton en microcement vinden hun oorsprong in Argentinië. Tegenwoordig worden deze afwerkingen overal ter wereld toegepast. Ze zijn zeer sterk, waterdicht en hygiënisch. Dankzij die eigenschappen worden ze vaak toegepast bij zowel particulieren als bedrijven en praktijken. Microbeton en microcement zijn te gebruiken voor een luxe, strakke look maar ook voor een warme en levendige uitstraling.

Microcement in natte ruimtes

Microcement heeft een fijne korrelgrootte en daardoor een hoge krasbestendigheid. Microcement heeft een dikte van ongeveer 1mm tot 2mm. Het kan op bijna iedere stevige ondergrond aangebracht worden. Op bijvoorbeeld bestaand stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Het is zowel binnen als buiten te gebruiken en is dan ook uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Bijkomend voordeel voor in de badkamer is dat microcement vanwege de naadloze afwerking zeer hygiënisch is.

Microbeton is dikker en nog sterker

Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement maar is sterker en dikker. Microbeton is nog harder dan microcement en daarom meer geschikt voor plaatsen die intensief gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloeren waarover veel gelopen wordt. Microbeton mag een maximale dikte hebben van 6mm tot 8mm. Dit betekent dat er patronen in aangebracht kunnen worden.

Renovatie

Het renoveren van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer is doorgaans een dure aangelegenheid. Er moet gesloopt, opgeruimd en verbouwd worden; al met al een intensief karwei. Het voordeel van microcement en microbeton is dat u op eenvoudige wijze de keuken of badkamer in een nieuw jasje kunt steken. Het kan vaak direct op uw oude tegels en aanrechtblad aangebracht worden zodat er geen sloopwerk aan te pas komt. Binnen een paar dagen heeft u een hygiënische, slijtvaste en duurzame afwerking in huis.

Home makeover bij u thuis?

Er is ontzettend veel keuze in kleuren. U kunt op deze manier op eenvoudige wijze een uitstraling kiezen die bij u en uw huis past. Een nieuwe look is in een handomdraai gecreëerd door middel van dit praktische en multifunctionele stucwerk. Omdat het ook mogelijk is om de vloer erbij te betrekken kunt u verschillende ruimtes in elkaar laten overlopen. Om de efficiëntie te vergroten van de stucadoor kunt u er voor kiezen om alles in één keer te doen. Zo bespaart u op voorrijkosten en materiaalkosten.

Voordelen

Om het overzichtelijk te houden, zetten we de voordelen nog eens op een rijtje:

 • Hygiënisch
 • Zeer slijt- en krasvast
 • Duurzaam
 • Veel keuze in kleur
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Praktisch geen voorbereidingen nodig om het aan te laten brengen.

Meer waterbestendig stucwerk

Voor andere soorten waterbestendig stucwerk kunt u elders op onze website terecht. Lees bijvoorbeeld meer over:

Bespaar tot 40% op microcement en microbeton

Heeft u interesse om thuis te gaan verbouwen en wilt u zo voordelig mogelijk tot een keuze komen? Vergelijk dan tot wel 5 verschillende offertes van verschillende stucadoorsbedrijven om tot de juiste beslissing te komen. U kunt op deze manier tot wel 40% besparen op de kosten. Bovendien bespaart u extra door het lage btw-tarief op stucwerk.