Stucadoorwerk: opties en extra’s

Stucadoors verzorgen de volledige afwerking van uw muren en plafonds. Ze bieden naast het stucwerk vaak nog extra diensten aan.

Stucadoors bieden ook schilderservice: latex spuiten

Stucadoors brengen vaak stucwerk aan dat sausklaar is. De wand is dan vlak afgewerkt met raapwerk of pleisterwerk en kan met latex overschilderd worden. Veel stucadoors bieden ook een schilderservice aan: latex spuiten. Latex spuiten is een snelle methode, waarbij de latex verf efficiënter gebruikt wordt dan bij schilderen met een roller. Wilt u uw wand of plafond liever afwerken met stucwerk? Met behulp van een spackspuit brengt de stucadoor binnen een mum van tijd een mooie laag stucwerk aan in de door u gewenste kleur.

Stucadoors zorgen voor een streeploos resultaat

Als u zelf uw stucwerk schildert, is het moeilijk om strepen in het schilderwerk te vermijden. Voor sommige ruimtes is dat geen probleem. Maar bijvoorbeeld in een woonkamer wilt u de afwerking optimaal verzorgd hebben. Het is zonde als in strijklicht uw egale muur in een gestreepte muur verandert.

Dan kan latex spuiten een mooie optie zijn. Uw stucadoor verzorgt het schilderwerk met de latexspuit voor een streeploos resultaat.

Stucwerk: sierlijsten en ornamenten

Stucwerk geeft een mooie, strakke afwerking aan uw huis. Vooral in oudere huizen kan het mooi zijn om een groot gestuct vlak af te werken met sierlijsten of ornamenten. Sierlijsten passen goed bij het karakter van een oud huis.

  • Stucwerk sierlijsten

Stucwerk sierlijsten zijn bijvoorbeeld decoratieve lijsten langs het plafond of patronen op het plafond zelf. Ook een lambriseringslijst om uw wand in twee afzonderlijke delen te splitsen, kan een bijzonder mooi resultaat geven. Die lijsten kunnen allemaal van stucwerk gemaakt worden, zodat ze op dezelfde manier bewerkt kunnen worden als de rest van de kamer.

In nieuwere huizen worden vaak wat strakkere lijsten gebruikt, bijvoorbeeld in de hoek tussen het plafond en de muur. Zulke sierlijsten geven een chique en verzorgd uiterlijk aan uw huis, zonder dat het stucwerk al te nadrukkelijk in het oog springt.

  • Stucwerk ornamenten

Ook stucwerk ornamenten kunnen een mooie toevoeging zijn in de afwerking van uw wanden en plafonds. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve rozetten rondom de bevestiging van een hanglamp. Om de authentieke stijl van een oud huis te behouden, zijn stucwerk ornamenten vaak nodig. Zonder wanddecoratie in de juiste stijl mist er iets aan het uiterlijk van het huis.

  • Stucwerk togen

Een doorgang naar een andere ruimte kunt u laten afwerken met een stucwerk toog. De toog is een decoratie boven en en eventueel rondom de doorgang. Een stucwerk toog werkt de doorgang mooi af. Omdat de toog ook uit stucwerk bestaat, blijft de stijl van de ruimte behouden.

Stucwerk restauratie

In veel oudere huizen en monumenten is stucwerk gebruikt. Met de jaren kan dat beschadigd en in verval geraakt zijn. Een stucadoor kan u helpen om het stucwerk weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Vaak worden kopieën van bestaand stucwerk gemaakt om beschadigde delen te vervangen.

Met stucwerk restauratie is veel meer mogelijk dan veel huiseigenaren weten. Restauratiestucadoors hebben een speciale opleiding doorlopen, waar ze vaak trots op zijn. Vraag uw restauratiestucadoor naar zijn diploma’s en naar hoe uw woning in oude staat hersteld kan worden.

Stucadoor prijzen vergelijken

Als u uw stucadoor meer wilt laten verzorgen dan alleen standaard stucwerk, raden we u aan om goed de prijzen van stucadoors te vergelijken. Daar kan namelijk een verschil tot wel 40% in zitten. U kunt door de juiste stucadoor te kiezen dus tot wel 40% besparen op uw stucwerk.

U vindt de prijzen van stucadoors op hun offertes. Via Stucadoor-Weetje kunt u in één keer offertes aanvragen bij 5 stucadoors in uw regio. Zo kunt u de voordeligste stucadoor voor uw stucwerk kiezen.