Sierpleister

Uw stucadoor kan uw muren voor u afwerken met sierpleister.

Sierpleister stucwerk als afwerking

U kunt uw stucadoor het raap- of pleisterwerk laten afwerken met sierpleister. Omdat sierpleister het uiteindelijke uiterlijk van de muren bepaalt, is het aan te raden dit door een stucadoor te laten doen. Uw stucadoor heeft de juiste expertise in huis om uw wanden professioneel te voorzien van een laag sierpleister.
De meestgebruikte soorten sierpleister zijn:

 • Spachtelputz stucwerk
 • Rustiekputz stucwerk
 • Granol stucwerk

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Veel sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht, zodat uw stucadoor u meteen de moeite van zelf schilderen uit handen neemt. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Dit noemen stucadoors de kleurechtheid van het stucwerk. Verder is sierpleister boenvast en dus makkelijk schoon te maken.

Vraag sierpleister offertes aan

Wilt u profiteren van alle voordelen van sierpleister, maar niet te veel betalen? Vergelijk dan offertes van vakspecialisten uit uw regio. U ontvangt tot wel 5 offertes van stucadoorsbedrijven. De aanvraag is gratis én vrijblijvend, waardoor u nergens aan vast zit. Vergelijk bijvoorbeeld op prijs, werkzaamheden of keurmerk en kies de specialist die bij uw klus past. Het grote voordeel: u bespaart tot wel 40% op de totale kosten.

Sierpleister

Sierpleister: Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz stucwerk is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Stucadoors brengen spachtelputz meestal aan in een laag van 1 tot 4 millimeter. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat u de keuze heeft uit verschillende structuren.
Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister.

Spachtelputz stucwerk is maatwerk

Spachtelputz wordt door uw stucadoor met de spaan aangebracht. Daar komt ook het woord vandaan: spachtel is Duits voor spatel, putz is Duits voor pleister. Het aanbrengen van spachtelputz is dus handwerk, dat een professionele stucadoor het mooiste doet.

Sierpleister

Spachtelputz stucwerk later bewerken

Spachtelputz stucwerk is ook later makkelijk te bewerken. Een borstel en lauw water zijn in de meeste gevallen voldoende om spachtelputz schoon te maken. In extreme gevallen kan een sierpleisterreiniger gebruikt worden. Bewerk dan de volledige wand om kleurverschillen in het stucwerk te voorkomen. Spachtelputz stucwerk is ook overschilderbaar, als u in een latere verbouwing de kleuren van uw huis wilt veranderen.

Spachtelputz stucwerk: wat zijn de voordelen?

 • Spachtelputz stucwerk is boen-en stootvast
 • Spachtelputz stucwerk is in een kleur naar keuze aan te brengen
 • Spachtelputz stucwerk is kleurecht
 • Spachtelputz stucwerk is zowel voor binnen als buiten geschikt

Spachtelputz: stucadoor offertes vergelijken

Sierpleister: Rustiekputz stucwerk

Ook rustiekputz is een sierpleister op kunststof basis. U kunt rustiekputz dus kiezen voor stucwerk op binnen- en buitenmuren.
Uw stucadoor brengt rustiekputz met de spaan aan. Ook rustiekputz is dus maatwerk, dat een stucadoor als beste doet.
Rustiekputz stucwerk heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. U heeft keuze uit verschillende korreldiktes, die de grofheid van de structuur bepalen. Kenmerkend voor rustiekputz stucwerk zijn de lichte groefjes die ontstaan in de structuur. Uw stucadoor kan rustiekputz in kleur aanbrengen.

Stucwerk: rustiekputz later bewerken

Rustiekputz stucwerk is stootvast. Normaal gebruik zal dus niet snel beschadigingen opleveren. Mocht er toch een krasje of deukje ontstaan, dan valt dit door de kleurechtheid van het stucwerk nauwelijks op. Rustiekputz stucwerk is over te schilderen in een kleur naar keuze.
Rustiekputz stucwerk is afwasbaar en dus makkelijk schoon te maken. Met lauwwarm water en een borstel zijn de meeste vlekken weg te werken. Als vlekken in het stucwerk zelfs dan nog zichtbaar zijn, kunt u sierpleisterreiniger of overschilderen overwegen.

Sierpleister

Rustiekputz stucwerk: wat zijn de voordelen?

 • Rustiekputz stucwerk is boen- en stootvast
 • Rustiekputz stucwerk is in verschillende kleuren aan te brengen
 • Rustiekputz stucwerk is kleurecht
 • Rustiekputz stucwerk kan voor binnen- en buitenmuren gebruikt worden

Sierpleister: Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft een grovere structuur dan rustiekputz en spachtelputz. Granol wordt met de spaan aangebracht door uw stucadoor. Granol kan in alle kleuren worden aangebracht en is later eenvoudig overschilderbaar.

Granol stucwerk met structuur

Met de groefjes en putjes in de structuur van granol kan uw stucadoor verschillende patronen maken. Door granol gedraaid of ‘waaiervormig’ aan te brengen ontstaat een grove, regelmatige structuur. Een ‘staande’ afwerking met granol is ook mogelijk. De verticale groefjes in het stucwerk doen dan denken aan boomschors.

Sierpleister

Granol stucwerk blijft geschikt

Vooral in de jaren zeventig en tachtig werd granol stucwerk veel gebruikt. Sommige stucadoors noemen het daarom een ouderwets product en raden spachtelputz of rustiekputz aan. De eigenschappen van granol stucwerk zijn echter hetzelfde gebleven. Granol stucwerk blijft een goede keuze voor uw stucwerk.

Granol stucwerk: wat zijn de voordelen?

 • Granol stucwerk kan door zijn structuur in patronen worden aangebracht
 • Granol stucwerk kan in kleur worden aangebracht
 • Granol stucwerk is kleurecht
 • Granol stucwerk is al jaren een bekend product voor stucadoors

Stucadoor prijzen voor sierpleister vergelijken

Als u overweegt om uw woning te laten stucen met sierpleister, raden we u aan om stucadoor offertes te vergelijken bij meerdere stucadoors. Er kan namelijk tot wel 40% verschil zitten tussen stucadoor prijzen van verschillende stucadoors. Het vergelijken van offertes helpt u dus om flink te besparen op uw stucwerk.