Spachtelputz

Op zoek naar een ijzersterke en tijdloze afwerking voor uw muren en plafonds? Kijk dan naar de mogelijkheden voor spachtelputz. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen van spachtelputz.

Spachtelputz: de prijzen

Veel mensen kiezen voor spachtelputz op hun wanden of plafonds. Een slimme keuze, spachtelputz zorgt namelijk voor een mooie én betaalbare afwerking. Wat is betaalbaar? Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van spachtelputz door een professionele stucadoor.

SpachtelputzGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Wanden€ 12 - € 18
Plafond€ 15 - € 23

Zoals u ziet liggen de prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz op uw plafond hoger dan de prijzen voor spachtelputz op uw wanden. De verklaring? Het plafond is een lastiger te bereiken plek, waardoor de stucadoor meer tijd kwijt is aan de klus.

Zijn er meerdere wanden en plafonds in uw woning toe aan een laag spachtelputz? Besteedt de volledige klus dan in één keer uit aan een stucadoor. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m². Wilt u nog meer besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen voordat u met een stucadoor in zee gaat. De prijzen die stucadoors vragen voor het aanbrengen van spachtelputz variëren. Zeker wanneer u een groot oppervlak laat stucen kan dit prijsverschil een grote invloed hebben op de totaalprijs. Door de prijzen van meerdere stucadoors op te vragen en te vergelijken weet u zeker dat u niet onnodig te veel betaalt voor de klus. Kijk daarnaast ook naar keurmerken. Met een keurmerk als NOA of Afbouwkeur weet u altijd dat u goed zit.

Wilt u met één aanvraag offertes ontvangen van tot wel 5 stucadoors bij u in de buurt? Vul binnen 2 minuten onze offerteaanvraag in en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Leg de offertes naast elkaar om te zien welke stucadoor de spachtelputz het voordeligst op uw muren of plafonds kan aanbrengen. Besluit u toch om af te zien van de klus? Geen probleem, het aanvragen van offertes is bij ons volledig gratis én vrijblijvend.

Spachtelputz

 

 

Wat is spachtelputz?

Wilt u een sierpleister laten aanbrengen op uw muren of plafonds, maar weet u nog niet welke soort sierpleister het beste aansluit op uw wensen? De meeste mensen kiezen voor spachtelputz. Dit is een kunstharsgebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand of plafond. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. U kunt zelf bepalen hoe fijn of grof de korrel is die bij het stucen van uw muur of plafond wordt gebruikt. De korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik. Spachtelputz is voor veel mensen de perfecte afwerking voor hun woning. Het biedt namelijk veel voordelen, waaronder:

  • het is stoot- en boenvast
  • het is aan te brengen in de door u gewenste kleur
  • het is kleurvast
  • het is geschikt voor binnen- én buitenmuren

Spachtelputz muur

Spachtelputz in een kleur

Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur op uw wanden of plafonds worden aangebracht en hoeft niet geschilderd te worden. Dit scheelt een hoop werk. Spachtelputz is daarnaast kleurvast. Heeft u huisdieren of kleine kinderen die niet altijd even zuinig zijn met uw muren? Spachtelputz kan tegen een stootje. Het stucwerk is door en door gekleurd, waardoor beschadigingen nauwelijks zichtbaar zijn.

Bent u na een tijdje toe aan een andere kleur op uw wanden of plafond? Geen zorgen, u hoeft niet opnieuw een stucadoor in te schakelen. Geef uw muren of plafonds simpelweg een nieuwe uitstraling met een laag latexverf, spachtelputz is namelijk overschilderbaar.

Spachtelputz gevel

Makkelijk in onderhoud

Zitten er vlekken op uw muren? Spachtelputz is eenvoudig te reinigen met een borstel en lauw water. Bij ernstige vlekken zijn er speciale sierpleisterreinigers verkrijgbaar om uw muur of plafond weer zo goed als nieuw te maken. Spachtelputz is dus niet alleen mooi in de eerste 2 weken, maar zorgt ervoor dat uw muren en plafonds er tientallen jaren netjes uitzien.

Voorbereiding

Voor het mooiste eindresultaat wordt spachtelputz aangebracht op een gladde en vlakke ondergrond. Zijn uw muren of plafonds ongelijk of beschadigd? Dan maakt de stucadoor uw wanden eerst egaal met een laag raap- of pleisterwerk. Vervolgens gebruikt de stucadoor een voorstrijkmiddel die ervoor zorgt dat de spachtelputz goed hecht aan de ondergrond. Hierna wordt de spachtelputz aangebracht. De laag spachtelputz moet circa 24 uur drogen in een goed geventileerde ruimte.

Spachtelputz

 

Spachtelputz met glitter

Bent u overtuigd door alle voordelen van spachtelputz, maar wilt u net iets extra’s? Kies dan voor spachtelputz met glitters. De glitters worden met een compressor over de spachtelputz gespoten, wat zorgt voor een uniek effect. De kleur en hoeveelheid glitter bepaalt u zelf, u kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Met roze of blauwe glitters in de kinderkamer maakt u uw kroost helemaal gelukkig, maar voorzie ook gerust een wand in uw woonkamer van een glitterlaag voor een stijlvolle en magische uitstraling.

Spachtelputz glitter

Andere soorten sierpleister

Spachtelputz is niet de enige optie om uw muren en plafonds mooi af te werken. Bent u gek op de voordelen van spachtelputz, maar niet overtuigd door de uitstraling? Kies dan voor een andere soort sierpleister, bijvoorbeeld:

  • rustiekputz
  • granol

Rustiekputz

Rustiekputz is een goed alternatief voor spachtelputz. Rustiekputz heeft vergelijkbare voordelen en ook qua uiterlijk hebben de soorten sierpleisters iets van elkaar weg. Het grote verschil tussen rustiekputz en spachtelputz zit in de structuur. Dit type spachtelpuz heeft een grovere structuur en staat bekend om de kleine groefjes in de structuur. Dit maakt de uitstraling van rustiekputz robuuster in vergelijking met spachtelputz.

Rustiekputz

Granol

Granol heeft een nog grovere structuur waarmee diepere groeven en putjes ontstaan. Hiermee kan de stucadoor verschillende patronen maken. Brengt de stucadoor de granol verticaal aan, dan heeft de structuur veel weg van boomschors. Vindt u dit niet mooi? De stucadoor kan de granol ook in draaiende bewegingen aanbrengen, waardoor een ‘waaiervormige’ structuur ontstaat.

granol

Vind de scherpste prijzen voor spachtelputz

Het aanbrengen van spachtelputz is specialistisch werk, schakel dus altijd een professionele stucadoor in. Hier hoeft u natuurlijk niet de hoofdprijs voor te betalen. Er zijn talloze stucadoorsbedrijven in uw regio die uw klus graag willen uitvoeren. Waarom dan kiezen voor de eerste de beste stucadoor als u ook eerst gratis de prijzen kunt vergelijken? Door het vergelijken van de prijzen weet u zeker dat u een goede prijs betaalt voor de spachtelputz op uw muren of plafonds. Geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het vergelijken van de prijzen? Vraag dan in één klap offertes aan van tot wel 5 stucadoors bij u in de buurt. U heeft de gratis offertes binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar en in één oogopslag ziet u bij welke stucadoor u het voordeligst uit bent. Zit er geen stucadoor bij die aan uw wensen voldoet? Zonder problemen ziet u af van de klus, het aanvragen van offertes doet u bij ons geheel vrijblijvend. Zonder enig risico bespaart u tot wel 40% op het inschakelen van een stucadoor. Wacht niet langer en geniet dit jaar nog van het prachtige spachtelputz op uw muren.