Spackspuiten

Door uw muren te spackspuiten creëert u een mooie afwerking voor uw muren en plafond, maar houdt u bovendien de kosten laag. Kies dan voor spackspuitwerk. Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Lees hier waarom.

Spackspuitwerk prijs

Kunnen uw muren of plafonds wel een opknapbeurt gebruiken, maar is uw budget beperkt? Kijk dan naar de mogelijkheden voor spackspuitwerk. De prijs van spackspuitwerk begint al bij € 5 per m². De aantrekkelijke prijzen zijn te danken aan de werkwijze: spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht, waardoor de stucadoor snel en efficiënt te werk gaat. Bekijk hieronder de gemiddelde prijs voor spackspuitwerk:

SpackspuitwerkGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit € 5 - € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 - € 11

Zoals u ziet kunt u kiezen voor wit spackspuitwerk, maar de stucadoor kan uw muur of plafond ook in uw favoriete kleur spackspuiten. Zo heeft u direct het gewenste eindresultaat en hoeft u niet met de verfkwast in de weer.

Een nieuwe fiets, een laptop die aan vervanging toe is en een mooie vakantie die in de planning staat. Het laten spackspuiten van uw muren of plafond is waarschijnlijk niet de enige uitgave die u in het vooruitzicht heeft. Met spackspuitwerk bent u al voordelig uit, maar wilt u nog meer besparen op de prijs? Besteedt de klus dan niet uit aan de eerste stucadoor die u tegenkomt, maar vergelijk eerst de prijzen van een handvol stucadoors bij u in de buurt. De prijzen die stucadoors rekenen kunnen namelijk flink uiteenlopen. Door meerdere offertes aan te vragen vergelijkt u de verschillende stucadoors op prijs en kwaliteit, zodat u zeker weet dat u profiteert van het beste resultaat tegen de scherpste prijs. Het verspillen van uw kostbare tijd aan het bellen van alle stucadoorsbedrijven bij u in de buurt is niet nodig. Bij ons vraagt u binnen slechts 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 stucadoors in uw omgeving. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vergelijk de stucadoors en kies de beste vakman voor uw klus.

Wat is spackspuiten?

U weet nu alles over de prijs van spackspuitwerk, maar natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat spackspuiten precies is. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u de komende jaren volop gaat genieten van uw prachtig afgewerkte muren of plafond. Tijdens het spackspuiten brengt de stucadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op uw muren of plafond. Dit doen stucadoors met behulp van een spuitmachine. Het spackspuitwerk wordt in 2 lagen aangebracht:

  1. De meslaag: Met deze laag wordt uw muur of plafond egaal gemaakt. Kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt.
  2. De afkorrellaag: Deze laag dient als afwerking en bepaalt de structuur van het spuitwerk.

Spackspuiten

Bepaal zelf de uitstraling

Laat u uw muren of plafond spackspuiten, dan bepaalt u zelf de uitstraling van het spackspuitwerk. Spack is van nature een gladde pasta, maar zorgt desondanks voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. Dit komt door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt. U kiest zelf de dikte van de korrel. Houdt u van een basic muur? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrelstructuur. Wilt u uw muren juist meer op de voorgrond hebben? Laat uw muur dan spackspuiten in een mooie kleur en kies voor een grove structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.

Spackspuiten

Voorbereiding spackspuiten

Een goede voorbereiding is essentieel bij het laten spackspuiten van uw muur. Het voorbereiden van spackspuiten bestaat uit 2 belangrijke werkzaamheden:

  1. Het voorbehandelen van de ondergrond
  2. Het afplakken van de ruimte

Voorbehandelen van de ondergrond

Veel ondergronden zijn direct gereed voor spackspuitwerk, maar er zijn enkele uitzonderingen. Een spacklaag is relatief dun en voor een mooi eindresultaat is het belangrijk dat de spack wordt aangebracht op een vlakke ondergrond. Kleine oneffenheden worden onzichtbaar gemaakt tijdens het aanbrengen van de meslaag, maar is uw muur of plafond flink beschadigd of ongelijk? Dan moet de stucadoor de ondergrond eerst vlak maken met raapwerk. Ook als er nicotineaanslag, vochtplekken of lijmresten zichtbaar zijn zal de stucadoor de ondergrond eerst voorbehandelen, zodat deze lelijke vlekken volledig onzichtbaar worden.

Afplakken

U heeft de stucadoor net uitgezwaaid, loopt uw woonkamer in en ziet tot uw verbazing dat uw stucadoor niet alleen uw plafond, maar ook uw ramen, gloednieuwe bank en uw prachtig houten vloer van spikkels heeft voorzien. Dit soort situaties zijn natuurlijk niet de bedoeling, maar omdat spack met een spuitmachine wordt aangebracht zijn spetters soms lastig te vermijden. Gelukkig is de oplossing simpel en plakt de stucadoor een ruimte altijd goed af voordat hij aan de slag gaat. Ook uw meubels worden tijdelijk verplaatst of goed afgedekt.

Bespaartip: het afplakken en afdekken van uw ramen, deuren, vloeren en meubels doet uw stucadoor graag voor u. Wilt u echter besparen op de kosten? Dan is dit een goede klus die u zelf kunt uitvoeren. Uw stucadoor is dan minder tijd kwijt, waardoor de eindprijs een stukje lager uitvalt.

Spackspuiten

Extra laag btw-tarief op spackspuiten

Meestal ziet u het niet, maar kijkt u ook wel eens naar een rekening en schrikt u van het btw-bedrag? Op veel werkzaamheden in en rondom het huis geldt een btw-tarief van 21%. Dat tikt lekker aan. Gelukkig ziet het er voor stucwerk een stuk zonniger uit. Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21%, maar slechts 9% btw voor het laten spackspuiten van uw muren of plafond. Hiermee bespaart u tientallen of zelfs honderden euro’s op de klus, zonder daar ook maar iets voor te doen. Het lage btw-tarief is geldig op de arbeids- én de materiaalkosten voor spackspuitwerk.

Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op arbeidskosten bij de renovatie en herstel van woningen. De laatst genoemde btw-verlaging liep af op 1 juli 2015, terwijl het verlaagde btw-tarief op stucwerk geldig blijft. Ook na 1 juli 2015 betaalt u slechts 9% btw over uw stucwerk.

De beste stucadoor vinden?

Laat u uw wanden of plafond spackspuiten, dan wilt u natuurlijk maar één ding: de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Grote kans dat de stucadoor met de beste prijs-kwaliteitverhouding niet de eerste stucadoor is die u tegenkomt. Voorkom dat u onnodig te veel geld betaalt voor spackspuitwerk en vergelijk eerst de prijzen van meerdere stucadoors voordat u definitief uw keuze maakt. Wilt u in één klap offertes ontvangen van tot wel 5 betrouwbare stucadoorsbedrijven in uw buurt? Omschrijf hier uw opdracht en binnen 2 werkdagen heeft u de prijzen in huis. Doordat stucadoors verschillende prijzen hanteren kunt u door het vergelijken van offertes tot wel 40% besparen op de prijs van spackspuitwerk. Het aanvragen van de offertes is overigens geheel gratis en vrijblijvend. U zit helemaal nergens aan vast.

Spackspuiten