Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is een luxe en stijlvolle stucsoort met een marmerachtig uiterlijk. U kunt het onder andere toepassen in de keuken en badkamer.

Prijzen

Venetiaans stucwerk kan toegepast worden in iedere ruimte in uw huis. Het is zelfs mogelijk om het te verwerken in de doucheruimte. Het Venetiaanse stucwerk wordt dan afgewerkt met was, waardoor het waterafstotend wordt. Vanwege de vele verschillende afwerkingsmogelijkheden is er geen vaste prijs voor Venetiaans stucwerk. We gaan daarom uit van een gemiddelde prijs voor de eenvoudigste afwerking:

  • Venetiaans stucwerk: vanaf ongeveer €65,- per vierkante meter.

Badkamer en vloeren

De prijs is afhankelijk van de intensiteit waarmee het oppervlakte belast gaat worden. Wanneer u kiest voor Venetiaans Stucwerk in bijvoorbeeld de badkamer of op de vloer, zal de prijs per vierkante meter hoger uitvallen. Dit komt door de speciale eindlaag waarmee het Venetiaanse stucwerk afgewerkt wordt. Hierdoor is het bestand tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kunt u denken aan oppervlaktes in badkamers en vloeren die onder andere waterafstotend en slijtvast moeten zijn.

Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk

Zoals de naam al doet vermoeden, is Venetiaans stucwerk afkomstig uit de Italiaanse handelsstad Venetië. Deze stad was vroeger een van de rijkste steden ter wereld en dat is dan ook te merken aan de vele paleizen die u daar vindt. Deze paleizen werden meer dan eens bewerkt met het stijlvolle en sierlijke Venetiaanse stucwerk. Tegenwoordig hoeft u niet meer in een paleis te wonen om te genieten van dit bijzondere product. Venetiaans stucwerk wordt namelijk steeds vaker gekozen in Nederland voor het afwerken van muren en vloeren.

Eigenschappen

Venetiaans stucwerk is een glanzende stucsoort voor toepassingen binnenshuis en bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Venetiaans stucwerk heeft een marmerachtig uiterlijk. Dit uiterlijk wordt gerealiseerd doordat er meerdere dunne lagen worden aangebracht. De laatste laag wordt zeer glad afgewerkt. Deze laag wordt gepolierd met een vlakke spaan en door middel van deze bewerking wordt een mooi glans effect gecreëerd. Wanneer het Venetiaanse stucwerk wordt bewerkt met een waslaag is het zelfs mogelijk om uw badkamer of keuken te versieren met dit stijlvolle Venetiaanse vakwerk.

Waarom Venetiaans stucwerk?

Venetiaans stucwerk dankt zijn authentieke uitstraling aan de techniek en ervaring waarmee het aangebracht wordt. Venetiaans stucwerk heeft in tegenstelling tot marmeren tegels geen naden. De naadloze afwerking maakt van uw vloer, wand of plafond een smaakvol geheel. Venetiaans stucwerk is eveneens een goedkoper alternatief dan marmer, terwijl u de bijzondere structuur, vormgeving en uitstraling behoudt.

Andere natuursteen looks

Natuurlijke producten, zoals natuursteen, geven uw woning een unieke en stijlvolle uitstraling. Dit zijn doorgaans producten met een hoge prijs per vierkante meter. Een mooi alternatief met dezelfde uitstraling is stucwerk met een natuursteen look. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Venetiaans stucwerk. Er zijn echter nog meer soorten stucwerk waaruit u kunt kiezen wanneer u natuursteenaanzicht wilt creëren:

Bespaar tot 40% door offertes aan te vragen

Wilt u thuis Italiaans vakmanschap verwezenlijkt hebben? Vergelijk meerdere offertes voor het voordeligste resultaat. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op uw stucadoorskosten.